.

Egy gyalogos híd, ami minden szabályt felrúg

A két sziklát összekötő gyalogoshíd a kínai buddhizmusban használt rituális jogarról kapta formáját, és szédítő kilátás nyílik róla a környező hegyekre.

Hogyan befolyásolták az időjárást a koronavírus elleni intézkedések

Egy nemzetközi kutatócsoport összefüggést talált a tavaly Kínát sújtó óriási esőzések és a koronavírus-járvány miatti leállások között.

A Taklamakan sivatag halottai

Az ismeretlen, környező népességtől eltérő megjelenésű, mára már eltűnt népcsoport 8-9 ezer évvel ezelőtt élt ezen a sivatagos helyen. Létezésükről csak a mumifikálódott holttestek tudósítanak.

Kínában naponta 2 szénbányát fognak bezárni

 A következő két évben 2.000 szénbányát zárnak majd be kínában. Mindez annyit tesz, hogy naponta több mint 2 bánya dolgozói válnak munkanélkülivé

Most már Kína is keresi az ufókat

 Ufo témában Kína sem akar lemaradni, mesterséges inteligenciával elemzik a megfigyeléseket.

Kínai polgárok december elsejétől csak arcfelismerő személyazonosítás után használhatják az internetet

A kínai kormány folytatja orwelli gyakorlatát annak bejelentésével, hogy a polgároknak arcfelismerési technológiát kell használniuk az internet eléréséhez.

13,5 tonna aranyat találtak egy volt kínai polgármester pincéjében.

A kínai rendőrség hatalmas vagyont talált Danzhou város egykori polgármestere házának pincéjében, többek közt 13,5 tonna aranyat is.

Hogyan dőlt meg a kínai selyemmonopólium

552-ben két szerzetes a selyem készítés titkainak ellesésével aláásta a kínai és perzsa selyemmonopóliumot, egyúttal beindították a bizánci selyemipart.

Új leletek a kínai agyaghadseregben

Teljesen épen maradt 2200 éves számszeríjat és íjtartót találtak kínai régészek a világhírű hsziani agyaghadsereg folytatódó feltárási munkálatai közben.

Kínában épült meg a világ leghosszabb üveghídja

A Hopej tartományban, Pingsan megyében létesült látványhídról káprázatos kilátás nyílik a hegyekkel, természetes vízesésekkel, ősi városokkal és templomokkal tarkított Hunkjaku tájegységre.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol