.

Viharfelhők gyűlnek a kínai gazdaság valamint a világ biztonsága felett
Június közepe óta 3,7 trillió dollárt vontak ki a kínai tőzsdéről

Kínában a sanghaji tőzsde indexe ismét több mint 6 százalékkal zuhant. Ez azt jelenti, hogy a mutató csaknem 30 százalékot esett június 12 óta. Majdnem 18 százalék volt vesztesége csak ezen a héten. A kínai értékpapírfelügyelet közölte, hogy vizsgálatot indít részvénykereskedelmi manipuláció miatt.A  3.700.000.000.000 $ tőkekivonás és a folyamatos veszteség pánikot eredményezett a befektetők körében. Az árfolyam zuhanásának hátterében a kínai szakértők külföldi nagybefektetők eladásait és Morgan Stanley bank manipulációit vélik felfedezni. A jelenlegi helyzetet összehasonlítják az 1997-98-as pánzügyi válsággal, amit nagyrészt Soros Gyögy ügyletei gerjesztettek.-írja  a whatdoesitmean.com

Egyes kínai politikusok már egyenesen a harmadik világháború kezdetéről beszélnek, miszerint az USA így akarja megtörni Kína gazdasági hatalmát. Azt, hogy a tőzsde meddig zuhan Kínában még nem tudni, de különböző felső szintű nyilatkozatokból az derül ki, Kína háborúra készül.
Képtalálat a következőre: „Zheng Weiping”
Hheng Weiping, a nanjingi terület általános politikai komiszárja szerint le kell vonni a tanulságokat a 70 évvel korábbi japán támadásbül és egy következő katonai konfliktusban mégegyszer nem szabad azokat elkövetni.
"Vannak komoly területi viták hazánk határainál, melyek növelik a feszültséget ........ növekszik a káosz és a hadviselés a küszöbön áll" - nyilatkozta

2014-ben még az Egyesült Államoké volt a világ legnagyobb gazdasága, azonban 2015-ben ezt a pozíciót Kína várhatóan átveszi tőle.
 
 
A két nagyhatalom érdekei egymásnak feszülnek és csak remélnykedhetünk, hogy a hatalomváltás békésen, háború kirobbanása nélkül történjen.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol