.

Ismét patthelyzet alakult ki a spanyol választásokon

Spanyolországban a kormányalakítási patthelyzet fennmaradását mutatja a GAD3 közvélemény-kutatóintézet felmérése, amelyet az urnazárást követően közölt a spanyol közszolgálati televízió (RTVE) vasárnap este.

Novemberben újra választások lesznek Spanyolországban

VI. Fülöp spanyol király aláírta a parlament feloszlatásáról, valamint a november 10-i választások megrendezéséről szóló rendeletet.

Spanyolországban is zavarokat okozhat a brexit

Becslések szerint több mint 400 ezer brit él Spanyolországban, itt található a legnagyobb határon túli brit közösség, és több mint 28 ezer spanyol dolgozik az angol fenhatóságú Gibraltáron

A héten eldől: kissebbségben, vagy többségben működik tovább a spanyol kormány

Egy friss megállapodás nyomán lehet, hogy Spanyolországban már szerdán megalakul egy olyan kabinet, amely tartósan képes lehet parlamenti többségre támaszkodni - számolt be a Guardian alapján a 444.hu.

Spanyol választás 2019

Rendkívül magas (75%) részvételi arány mellett a szocialisták (PSOE) nyerték a vasárnapi spanyol parlamenti választást, a Néppárt (PP) nagyot bukott
 

Eltávolítják a mauzóleumából Franco tábornok hamvait

Rendeletben írta elő a szocialista spanyol kormány Francisco Franco néhai diktátor hamvainak eltávolítását mauzóleumából

Megint keverik a szart Szíriában

 
Moszkva azzal vádolja Washingtont, Londont és Párizst, hogy egy újabb idegen zászlós vegyitámadást akarnak végrehajtani Szíriában, amit az Asszad rezsimre fognának.

Spanyol kormányfő: nagy bukás volt az adóamnesztia

Szerinte a 2012-es spanyolországi adóamnesztia nemcsak morális, de anyagi bukás is, mert nem eredményezte a várt 2,5 milliárd eurós bevételnek még a felét sem

Enyhülés Madrid és Barcelona között

Több mint két év után először találkozott Spanyolország kormányfője és Katalónia függetlenségpárti elnöke, hogy megpróbálják békés mederbe terelni a Madrid és Barcelona között kialakult konfliktust.

Kétharmados többségben vannak a nők az új spanyol kormányban

Nagy többségében női minisztereket nevezett ki kormányába Pedro Sánchez szocialista miniszterelnök szerdán Madridban – írja az MTI.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol