.

Nem az eredet, hanem az eredmény számít-mondják KínábanSok szakértőnek feltünt a kínai J-31 és az amerikai F-35 ötödik generációs vadászgépek hasonlósága.

Nem az eredet, hanem az eredmény számít, mondhatják a kínai tervezők

J-31                                                                                            F-35
A két gép mind méretében, mind formájában rendkívüli módon hasonlít egymásra. A modern harci korülmények ennyire azonos gépek kifejlesztését kivánják? A több funkcós használat, a nagy sebesség a tervezőket ennyire egy irányba viszi? Az okokokat úgy tűnik máshol kell keresni.
 
A tekintélyes szakportál, a Jane’s, amerikai szakértői véleményekre hivatkozik, amelyek szerint a kínaiak egy 2009-es hackertámadás alkalmából sikeresen feltörték a Lockheed Martin számítógépes rendszerét és ellopták az F-35-ös dokumentációját, ez magyarázza az új ötödik generációs J-31-es harci gép érthetetlenül gyors fejlesztését és tavalyi megjelenését. Nem beszélve a hasonlóságokról: nemcsak a gépek általános, kívülről is megfigyelhető elrendezése és a szenzorok elhelyezése azonos, hanem még a fesztávolságuk is centire megegyezik.-írja az iho
 
A gyors fejlesztés titka a megfelelő információ, ami megszerzésével ebben az esetben legalább 15 évnyi kutatást, tervezést takaríthattak meg. Nem csoda, ha minden cég, a hadiiparral az élükön, különös hangsúlyt helyez a konkurencia termékeinek elemzésére, a haszos ötletek másolására.
Ez esetben ez látványosan jól sikerült.
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol