.

Kínában épül a Titanic másaKína is belesesett az újgazdagok megalomániájába. Művészeti, technikai és építészeti alkotásokat másolnak le és hoznak létre hazájukban, melyek hirdetik az új Kína gazdagságát.

Megépítettek egy osztrák kisvárost, az amerikai Szabadság szobor másolatát, vagy a párizsi Eiffel tornyot, de még a budapesti Hősok terén lévő Milleneumi emlékmű is megjelent Kínában
 

Most a kínai vállalatok egy konzorciuma megkezdte a Titanic életnagyságú másának építését egy felső kategóriás turisztikai központ részeként Szecsuán tartományban.

A világ legismertebb utasszállító hajójának mása közel azonos lesz a balsorsú eredetivel, amely 269 méter hosszú és 28 méter széles. A tervezők azt mondják, hogy nem áll szándékukban a belsejét is teljes mértékben lemásolni, de a hajótest és a külső elemek a lehető legpontosabbak lesznek, reprodukálva az eredeti hajó jellemzőit. A dísztermet, színházat, uszodát és az első osztály bizonyos részeit azonban korű módon kívánják megépíteni.


A kínai Titanic látványterve
 
A projekt költségei mintegy 1 milliárd jüanra (145 millió dollár) rúgnak. A finanszírozás egy része az államkasszából érkezik, mivel az Új Titanic várhatóan fellendíti a turizmust az országban.
A replika hajó fedélzetén egy éjszaka azon lehetőséggel, hogy részt vehet valaki korabeli hangulatú partikon, mintegy 434 dolláraba fog kerülni személyenként.
 

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/V1NMuFM-adY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol