.

Kínában gigantikus méretű szobrot kapott a háború isteneGigantikus méretű "Háború Istene" szobrot avattak fel Kínában

 
Kína újraértelmezte a "szobor" fogalmát, és a New York-i Szabadság-szobrot szégyenbe hozta egy kolosszális 1320 tonnás, 58 méter magas szobor felavatásával, amely a legendás tábornokot és a "Háború Istenét" Guan Yu-t ábrázolja.
A félelmetes szobor Jingzhou városában áll Hupej tartományban áll.

Amellett, hogy egy Földünkre érkező idegen azt hiheti, hogy tele vagyunk harcos óriásokkal, a szobor egyben otthont ad a 8000 négyzetméteres Guan Yu múzeumnak is.
A tábornok a Han dinasztia uralkodásának végéig harcolt, és ő alapította meg Shu Han államot, mielőtt i.sz. 220-ban meghalt. A 6. században isteni rangra emelték, és az igen megtisztelő "Háború Istene" címet adták neki.
 
Igen népszerű ember lehetett, mert már több szoborral is halhatatlanná vált az egész világon, többek közt Japánban, Tajvanon és Vietnamban. Meglepő módon a legújabb szobor valójában nem a legnagyobb. Ebben a megtiszteltetésben szülővárosa Gaoping részesülhetett Sanhszi tartományban, ahol Guan Yu gigantikus szobra uralja a várost a maga 61 méteres magasságával.
A Jingzhouban megépített szobor igaz, hogy valamivel kisebb, de amitől egészen lélegzetelállító, hogy Guan Yu-t éppen egy lenyűgöző akció közepén ábrázolja teljes harci díszben. Egy lendületes mozgásban állva a Zöld Sárkány félhold pengével úgy néz ki, mintha kész lenne a támadásra.

4000 bronz lemezzel borították a szobrot, amely egy 10 méter magas talapzaton áll, melyet úgy modelleztek, mint egy régi hadihajót. Guan Yu ijesztő arckifejezése biztosan megrémíti az alacsonyan szálló repülőgépek pilótáit.

A szobrot Han Meilin híres kínai művész tervezte, aki a 2008-as pekingi olimpia kabaláit találta ki.

újvilágtudat
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol