.

Kudarcba fulladt a kínai egykepolitikaKínában 1979-ben vezették be az állami családtervezést, ami családonként egy gyermek vállalását  engedélyezete


A szabályozás negatív hatásaival azonban nem számoltak az ország vezetői. Kínában a gyerekek kötelesek eltartani idős szüleiket. Ezt leginkább az erős, munkabíró férfiak tudják megtenni, ezért az ország történelmében a fiú gyermekek mindig is nagyobb becsben voltak a lényoknál. Ráadásul a lányos szülőknek igen komoly ajándékot illett adni az esküvőn, amit a szegényebb családok sokszor elő sem bírtak teremteni.
A hagyományoknak és az egykepolitikának eredményeként a szülők inkább elvetették a lány magzatot és csak a fiút tartották meg.
 

Az egyetlen reménység

Meg is lett az eredmény.
Mára kialakult a nőhiány Kínában. A helyzet már-már tragikus. Napjainkban 100 férfira 85 nő jut, ami azt jelenti hogy 30 millió férfi nem tud családot alapítani.
A másik gond a társadalom elöregedése. Az egyensúly fenntartásához minimum két gyermek szükséges (egy a papa helyett, egy a mama helyett), és ez már több mint 30 éve nem engedélyezett. A szülők öregszenek, akikből csak az egyiküket pótolja a fiatal generáció. Demográfusok szerint néhány évtizeden belül Kína egy hatalmas öregek otthonává válik.
 

Idős kínaiak tornája

A beálló drasztikus demográfiai változások következtében a a Kínai Kommunista Párt (KKP) Központi Bizottsága úgy döntött, hogy a korábbi szabályok enyhítésének folytatásaként mindenkinek engedélyezni fogják a két gyermek vállalásának lehetőségét. - írja az Sg.hu
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol