.

A népesség csökkenés megelőzésére ingyenes termékenységi kezelést ad a spanyol állam

2014-ben visszavonta, most azonban újból lehetővé teszi a spanyol állam, a térítésmentes termékenységi kezelést az egyedülálló és homoszexuális nőknek.

Nem a patkányok, hanem az ember terjesztette a pestist Európában

Az Oslói Egyetem és a Ferrarai Egyetem kutatói szerint a fekete halál néven emlegetett járvány, 1347 és 1351 között mintegy 25 millió emberrel - a földrész lakosságának több mint egyharmadával - végzett Európában.

Hova vándorolnak ki a spanyolok?

Több mint 101 ezer spanyol állampolgár vándorolt ki 2016-ban Spanyolországból, ami enyhe növekedést mutat az előző évhez képest, amikor 99 ezren hagyták el a dél-európai országot

A jövő tervezői mennyi embert tartanak feleslegesnek a Földön?

Az emberiség túlszaporodott, állítják sokan. Mivel lehet több millárdnyi népesség csökkenést elérni úgy, hogy az természetes folyamatnak látszódjék.

Öregszik a Föld népessége

Példátlanul gyors ütemben öregszik a világ lakossága, 2050-ig a jelenlegi 8,5 százalékról 17 százalékhoz közeli szintre emelkedhet a 65 éven felüliek aránya.

2035-re a magyar férfiak nagy része nem lesz képes gyermeket nemzeni

A magyar férfiak megtermékenyítő képessége 20 éves távlatban a "megtermékenyítésre alkalmatlan" szint felé mutat és már most is minden ötödik fiatal férfit érint.

Kudarcba fulladt a kínai egykepolitika

Kínában 1979-ben vezették be az állami család tervezést, ami családonként egy gyermeket engedélyezett, ami mára súlyos demográfiai és társadalmi problémához vezetett.

Magyarországon aggasztó méreteket ölt a népesség fogyatkozása

Amennyiben maradnak a jelenlegi tendenciák, kilátásban a 8,5 millió lakosú Magyarország. A gyermekvállalásra esélyes korosztály tizede már külföldön él.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol