.

Kínának nem kell az amerikai dollár 

Szerző: Brnjamin FulfordZhou Xiaochuan, a kínai központi bank vezetője bejelentette, hogy Kína már nem rögzíti valutáját az amerikai dollárhoz. Helyette a kínai jüan egy széles valutakosárhoz lesz kapcsolva.


Ez a váltás kiválthatja a dollár összeomlását, amely, ahogy Peter Schiff közgazdász fogalmazott, a "legnagyobb esemény lesz az emberiség történetében."

A feltörekvő jüan letaszíthatja a dollárt világhatalmi szerepéből

Az a tény, hogy az amerikai munkaerő 84%-a a szolgáltatási szektorban található (banki, kormányzati, kiskereskedelem stb) azt jelenti, hogy valójában nem csinálnak semmit. Más szóval az amerikaiak nem termelnek elég árut ahhoz, hogy fizessenek azokért a árukért, melyeket a világ többi részéről kapnak.

Amerikai közgazdászok szerint az Egyesült Államok a világ legnagyobb gazdasága, és Kína a második. Ez már csak inkább fikció, mint valóság. A kínaiak például 11-szer több acélt termelnek mint az Egyesült Államok, és csak az elmúlt három évben több betont készítettek, mint amennyit az USA az egész 20. század során felhasznált.

Az új kínai koncepció azt jelenti, hogy a Kínaiak megfelelő fedezettel rendelkező,  valós fizetést kérnek áruikért, és nem amerikai dollárt.

A váltás időszerűségét dollárban folytatott a világkereskedelem januári kétszámjegyű összeomlása, az amerikai kereskedelmi kikötők forgalmának drasztikus csökkenése is indokolja. A kínai export januárban 11,2%-al csökkent az előző évhez képest, míg az import 18,8%-al zuhant. Ezek legtöbbje az Egyesült Államokkal állt kapcsolatban. Az üzenet egyértelmű: Kína nem akarja, hogy az USA a leszállított kínai árukért a semmiből nyomtatott pénzzel fizessen.

Ezen folyamatok további kiszélesedése felveti a dollár leértékelésének lehetőségét

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol