.

Kínának nem kell több amerikai dollárEgy meglepő kínai lépés, mely valószínűleg megrengeti az amerikai gazdaságot. Kína nem engedi, hogy az új aranyfedezetű valutája átváltható legyen amerikai dolláról vagy dollárra. Az új jüan, április 19-én kerül bevezetésre.Az aranyfedezetű jüan háttérbe szoríthatja a fedezet nélküli dollárt

Amikor a Nemzetközi Valutaalap (IMF) beleegyezett, hogy hozzáadják a jüant a nemzetközi valuta kosárhoz, azt akarta, hogy Kína tegye valutáját még megbízhatóbbá. Azóta Kína szinte teljesen leválasztotta a jüant a dollárról lehetővé téve, hogy értékét a dollártól függetlenül lehessen megállapítani.

Az évek során Kína hatalmas mennyiségű veretlen aranyat halmozott fel; egyesek szerint az arany iránti étvágya "megdöbbentő". Az új aranyfedezetű jüan forgalomba hozatalával az egész világ választhat, melyik valutát használja a nemzetközi kereskedelemben: a régi amerikai dollárt, amely mögött nincs semmi, vagy az új kínai jüant, amely mögött arany van.

Amikor ez az új pénznem kibocsátásra kerül, azok az országok, melyek évtizedeken keresztül az amerikai dollárt voltak kénytelenek használni, és több milliárd dollárt tartanak devizatartalékként, nem fogják tudni szabadon eladni ezeket a dollárokat Kínának az új aranyfedezetű valutáért, a jüanért cserébe!

Kína állítólag úgy döntött, hogy "nem lehet átváltani az aranyfedezetű jüant amerikai dollárra." Kína attól tart, hogy sok ország akarná átváltani dollár tartalékát az új jüanra, és akkor Kínában hegyekben állna az értéktelen amerikai dollár. Kína jelenleg is több trillió dollár tartalékkal rendelkezik, és nem akar még többet.

Ha a hírforrás értesülései helytállóak, hatalmas átrendeződés jöhet a világkereskedelemben.


újvilágtudat fordítása

Forrás:

SuperStation95

További referenciák:

Reuters: http://www.reuters.com/article/china-gold-fix-idUSL3N17G1Z5

South China Morning Post: http://www.scmp.com/news/china/economy/article/1935774/chinas-obsession-imfs-accounting-unit-and-forging-new-global

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol