.

Kínai polgárok december elsejétől csak arcfelismerő személyazonosítás után használhatják az internetetA kínai kormány folytatja orwelli gyakorlatát annak bejelentésével, hogy a polgároknak arcfelismerési technológiát kell használniuk az internet eléréséhez.


Ez mind része Kína társadalmi kreditrendszerének, amely december 1-én lép hatályba. A törvény hatályba lépése után azoknak a kínai állampolgároknak, akik a házukban vagy okostelefonjukon használni akarják az internetet, a kínai hatóságok arcfelismerési eljárásán kell átesniük, hogy igazolják személyazonosságukat, az új rendelet szerint.
 

Kínában egyre feljettebb arcfelismerő szoftvereket használnak.

Ez jelentős fejlemény, mivel a kínai kormány az internetet fogja használni a polgárok napi viselkedésének értékelésére.

2015 óta a kínai állampolgárok az internet használatához kötelesek bemutatni a személyi igazolványukat. Ezt az új törvényt annak érdekében hajtják végre, hogy ellenőrizzék, hogy az azonosító a szolgáltatást igénylő személyhez tartozik-e.

Az új törvényt a kínai Ipari és Információs Technológiai Minisztérium honlapján tették közzé, és szeptember 27-én küldték meg az összes kínai távközlési szolgáltatónak, amely három követelménynek történő megfelelést tesz kötelezővé.

Először, az összes távközlési szolgáltatónak arcfelismerést kell használnia december 1-től annak ellenőrzésére, hogy az internetszolgáltatást igénylő kérelmezőhöz tartozik-e a személyazonosító igazolvány. Ugyanakkor a szolgáltatóknak meg kell vizsgálniuk, hogy az azonosító igazolvány valódi és érvényes.

Másodszor, minden távközlési szolgáltatónak frissítenie kell a szolgáltatási feltételeit, és értesítenie kell minden ügyfelét 2019. november végéig, hogy nem ruházhatja át, illetve értékesítheti a mobiltelefonja SIM kártyáját egy másik személynek.

Harmadszor, a távközlési szolgáltatóknak segíteniük kell az ügyfeleiket annak ellenőrzésében, hogy vannak-e olyan mobiltelefon- vagy vezetékes számok, amelyek nem tartoznak hozzájuk, de az ő nevükben regisztrálták őket. Azonosítatlan számok esetében a távközlési szolgáltatóknak azonnal meg kell vizsgálniuk és meg kell szüntetniük ezeket a vonalakat.

Ez egy másik kínai kísérleti program nyomán jön létre, amely lehetővé teszi a polgárok számára, hogy az arc-biometriájuk segítségével fizessenek a metrón vagy a vonaton történő utazásért. Ez az új rendszer emellett egy ingyenes utazással kompenzálja az idős kínai embereket Kína Sencsen városában, ha az arcukkal fizetnek, ezzel ösztönözve az arcfelismerő technológia használatát.
 

Az maradhat titokban, kivel voltál, mikor hol és mit vásároltál.
 
Kína továbbá azt tervezi, hogy egyesíti az országban található több mint 170 millió megfigyelő kamerát a mesterséges intelligenciával és az arcfelismerő technológiával, hogy mega-megfigyelő államot hozzon létre. Ez összekapcsolódik Kína "társadalmi kreditrendszerével," amely a polgárokat viselkedésük alapján rangsorolja, és ettől függően jutalmazza vagy bünteti őket.
 

Mindenkit figyelnek
 
Emellett Kína városait, az osztálytermeket és még a mellékhelyiségeket is ellepték az arcfelismerő technológiák. Az osztálytermeken belül az arcfelismerő technológia figyeli a tanulókat, és cselekedeteikről értesítést küld a tanároknak és a szülőknek.

Ha ez még mind nem lenne elég, a kínai tudósok nemrégiben fejlesztettek ki egy mesterséges intelligenciát egy 500 megapixeles felhőkamerával, amely képes egy teljes stadion panorámájának rögzítésére, és azonnal képes kiszúrni egyetlen személyt.

Megszűnik a magánélet?

(1) 
forrás: ujvilágtudat
 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol