.

Rerepülőgép gyártásban Kína a Boeing és az Airbus babérjaira törKína fejlődése az utóbbi 10-15 évben szédületes tempót mutatott. Az évi 7-11 százalákos gazdasági növekedés és az ezzel járó fejlesztések eredményei minden téren kezdik megmutatni magukat.


Kínában ünnepélyes keretek között hétfőn mutatták be a sanghaji Pudong Nemzetközi Repülőtéren a C919 típusjelű utasszállítót. A 158 üléses gép az Airbus és a Boeing kihívója lehet.
 
Az állami gyártó, a Commercial Aircraft Corp. of China (COMAC) hétfőn mutatta be az első kétmotoros utasszállító gépét a Pudong Nemzetközi Repülőtér egyik hangárjában. Az ünnepélyes bemutatón mintegy négyezer kormányzati tisztviselő és meghívott vendég vett részt. A C919-es gép 158 üléses, de 168 utas befogadására alkalmas, ami azt jelenti, hogy ugyanakkora kapacitással bír, mint az Airbus A320-as vagy a Boeing 737-es gépe.

Nem véletlen az összehasonlítás, Kína a világon az egyik legnagyobb légi forgalmat bonyolítja le, mind ez idáig azonban Airbusok és Boeingek forgalmából szereztek bevételt.

A C919-es száz szakember, 36 tudományos intézet és több mint 30 külföldi vállalat 7 éven át tartó fejlesztő munkájának az eredménye. A gyártásban 200 ezret meghaladó számban vettek részt műszaki szakemberek - közölték illetékesek.

"A legkorszerűbb hazai és külföldi forrásokat használtuk fel, a nemzetközi szabványok alapján terveztük és gyártottuk" - jelentette ki Vu Kuang-huj, a COMAC vezérigazgató-helyettese. A repülőgép testéhez harmadik generációs alumínium-lítium ötvözeteket használtak.

A kínai utasszállító első útját 2016-ban teszi meg, de három évig csak próba repülni fog, 2019-ben állítják majd forgalomba.

Valamivel több mint két percbe sűritve a gép összeszerelése


<iframe width="705" height="397" src="https://www.youtube.com/embed/aL5lDZUhvk4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol