.

Kínában épült meg a világ legmagasabb hídjaÁtadták a forgalomnak a világ legmagasabb hídját a délnyugat-kínai Kujcsou tartományban.


Az 1341 méter hosszú Pejpancsiang-híd 565 méterrel magasodik az azonos nevű völgy fölé – számolt be honlapján a kínai központi televízió (CCTV). A frissen átadott szerkezet, amely magasságát tekintve egy 200 emeletes épületnek felel meg, a Hupej tartománybeli Szetu folyó felett átívelő hídtól szerezte meg a világ legmagasabb hídjának címét.

 
A Pejpancsiang-híd a hegyekkel tarkított Kujcsou és Jünnan tartományokat köti össze és várhatóan másfél órára csökkenti a korábban örás utazási időt a két terület között. Kujcsou az ország tíz legmagasabb hídja közül immár hétnek ad otthont.

 
A hatalmas függőhíd építési munkálatai 2013-ban kezdődtek és több mint egymilliárd jüant emésztettek fel. A projektet vezető Csou Ping szerint számos kínai intézmény együttműködésével sikerült kifejleszteni egy olyan technológiát, amely jelentősen lerövidítette az építkezés idejét.
 
A szakértők szerint a szél jelentette az egyik legnagyobb kihívást a munkálatok során, amelyek elvégzése nagyfokú precizitást igényelt. A szokásostól eltérően a híd egyes darabjai nem előre összerakva érkeztek meg, hanem a helyszínen illesztették össze őket.


<iframe width="560" height="219" src="https://www.youtube.com/embed/rTeYDLmdnhI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


érdekesvilág
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol