.

Híd, amelyen életveszély átkelni

Van egy régi vasúti híd Szibériában, amelyet nem bontottak le, és nagyon veszélyes rajta akár kocsival, akár gyalogosan átkelni.

Kínában épült meg a világ leghosszabb üveghídja

A Hopej tartományban, Pingsan megyében létesült látványhídról káprázatos kilátás nyílik a hegyekkel, természetes vízesésekkel, ősi városokkal és templomokkal tarkított Hunkjaku tájegységre.

Átadták a világ leghosszabb gyalogos függőhídját

A világ leghosszabb, csaknem 500 méteres gyalogos függőhídját adták át szombaton a svájci Zermatt közelében, egy 85 méter mély szakadék fölött.

Kínában készült el a világ leghosszabb tenger feletti hídja

Július 7-én lett kész a világ leghosszabb tenger felett átívelő hídja, amely Kína déli Kuangtung tartományát köti össze Hongkonggal és Makaóval - jelentették be a híd építői.

Szenzációs üveghíd épült Kínában

Kína minden téren az élre tör. Olyan üveghidat adtak át a közelmúltban Csangcsiacsie Nemzeti Erdőparkban, aminek nincs párja a világban.
 

Kínában épült meg a világ legmagasabb hídja

Átadták a forgalomnak a világ legmagasabb hídját a délnyugat-kínai Kujcsou tartományban, amely egy 200 emeletes épületet is áthidalna.

Spanyolországban adták át a világ első 3D technológiával készült gyalogoshídját

A spanyolországi Alcobendas településen átadták a világ első 3D-s nyomtatási technológiával készült gyalogoshídját.

Svájc már nem tartja fontosnak a határhidak felrobbantását

A svájci hadsereg októberben az utolsó német-svájci határon lévő hídról is eltávolította a robbanószerkezetet. A német  Bad Säckingen és a svájci  Stein közötti történelmi fahídról október 16-án vitték el az oda telepített több száz kiló TNT-t.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol