.

Életveszélyes út az iskolába"A városi gyerekek szülei nyavalyognak, ha a gyereküknek problémáik vannak a közlekedéssel, de mit szóljanak azok a gyerekek, akik borzalmas mélységgel néznek szembe, mikor iskolába mennek. Bármikor lezuhanhatnak" - közölte a kínai állami tévével Csen Ji fotós, aki szó szerint hegyen-völgyön át kísérte el az iskolába Atuler falu általános iskolásait.
 
 
A Szecsuán tartományban található 400 fős településtől ugyanis két órányi útra van az iskola, de ehhez meg kell mászni egy 800 méter magas sziklát. Mindezt kötéllétrákon és futónövények indáiba kapaszkodva.
 
 
Kína gazdasága ugyan kilőtt az elmúlt évtizedekben, de még mindig milliók élnek a szegénységi küszöb alatt. Az országban sok helyen elmaradott a közlekedési és oktatási infrastruktúra. Az ország domborzati adottságai miatt sokszor kell a vidéki gyerekeknek több órát sétálniuk, hogy bejussanak az iskolába.
 
 
Az út annyira veszélyes, hogy a tizenöt 6 éves korú kisgyereket mindig elkíséri egy-két önkéntes szülő a faluból. A biztonság kedvéért csak havi kétszer másszák meg a sziklákat, amelyet a fotós saját bevallása szerint annyira veszélyesnek érzett felfelé menet, hogy nem is akarja elképzelni, milyen lehet mindez lefelé.
 

index
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol