.

Mire tanít az iskola

"Dolgozó nemzetet akarok, nem gondolkodót." - mondta John D. Rockefeller 1902-ben és adott 100 millió dollárt az iskolarendszer kialakítására

 

Hogyan cseszi el az iskola a gyerekeket

Az iskola fontos intézmény, mivel az írás olvasás elsajátítása mellett hozzájárul a gyemekek egyéniségének kialakulásához. De mire nevel az iskola?

A magyar szülők is kiakadtak az értelmetlenül sok tananyag miatt.

A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete szerint a Nemzeti Alaptanterv minimum követelményeit és az érettségi vizsgakövetelményeket a tanulók képességeihez kell igazítani.

A spanyol diákok sztrájkolnak az otthoni leckeírásban a novemberi hétvégeken

Leckesztrájkot hirdetett a novemberi hétvégékre a spanyol állami iskolákban tanuló diákok szüleit tömörítő szervezet (CEAPA)

Nem tetszik a spanyol diákoknak az új vizsgarendszer

Spanyolország több mint ötven városban tüntettek a diákok az új középiskolai vizsgarendszer ellen, melynek visszavonását kérték.

Ami fontos nem tanítják, amire meg nincs szükség azt bemagoltatják az iskolában

Sok a probléma az iskolai tananyagok tartalmával és mennyiségével. Ami fontos, az nincs a tananyagban, a mindenhol fellelhető lexikális tudás tanítása pedig csak idő és energia fecsérlés.

Életveszélyes út az iskolába

"A városi gyerekek szülei nyavalyognak, ha a gyereküknek problémáik vannak a közlekedéssel, de mit szóljanak azok a gyerekek, akik borzalmas mélységgel néznek szembe, mikor iskolába mennek"

A hat éves korban még nem elég érettek a gyerekek az iskolához

A Stanford Egyetem által készített tanulmány egyértelműen kimondja: túl korán küldjük iskolába a gyerekeket. Egy év várakozás is rengeteget segíthet a gyereknek.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol