.

13,5 tonna aranyat találtak egy volt kínai polgármester pincéjében.A kínai rendőrség hatalmas vagyont talált Danzhou város egykori polgármestere házának pincéjében, közte 13,5 tonna aranyat is, jelentette a helyi média. Ali Baba is megirigyelhetné azt a sok kincset, amit az 58 éves korábbi polgármester, Zhang Qi halmozott fel.
 
A razziát a Nemzeti Felügyeleti Bizottság, a Kínai Népköztársaság korrupcióellenes szervezete rendelte el.

Otthonának titkos pincéjében nem kevesebb, mint 13,5 tonna arany volt veretlen formában, ami több száz millió amerikai dollárnak felel meg.

A hatóságok emellett óriási mennyiségű készpénzt is lefoglaltak különféle devizákban (dollár, euró és jüan), összesen 268 milliárd jüan, vagyis 34 milliárd euró értékben.
Ezen felül a férfi több ezer négyzetméter összterületű luxus épületekkel is rendelkezik.

A pince tartalma, bár felbecsülhetetlen, szakértők szerint kétszer elég lett volna, hogy megmentse Görögországot a csődtől.

A 2013. évi kinevezése óta Hszi Csin-ping kínai elnök prioritássá tette a korrupció elleni küzdelmet. Legalább 254 korrupcióval vádolt vezető tisztviselőt bocsátottak el a hivatali ideje alatt.
 
 
<iframe width="728" height="409" src="https://www.youtube.com/embed/qYkN0EYKaqY" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

https://fr.sputniknews.com/international/2019
ujvilágtudat
 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol