.

Meglepő felfedezés Belgiumban

Emberi csontokból készült falakra bukkantak régészek a genti Szent Bávó székesegyház alatt.

Hétezer éves, de napjainkig használatos technikával épült kutat találtak

Újabb romok a civilizáció kezdetének idejéből

A romokat Dargeçitben, Törökországi Mardin tartományában, a Boncuklu nevű területen fedezték fel. A lelőhelyen négy sztélét is találtak, amelyek Göbekli Tepe sztéléire emlékeztetnek.

Mallorcánál felfedezett római hajó roncsa 93 amfórát szállított

A tengeri régészek a spanyolországi Mallorca turistákkal teli strandjaitól nem messze felfedeztek a tengerfenéken egy 1800 éves római kori hajóroncsot, amely majdnem száz amfórát szállított.

Szárazra került egy ősi dolmen Spanyolországban

 A Perla de Mata melletti víztározó csökkenő vízszintjének köszönhetően vált ismét láthatóvá ez a több ezer éves dolmen, ami 1963 óta víz alatt pihent.

Derinkuyu az ókori föld alatti város

Egy helyi lakos véletlenül fedezete fel azt a hatalmas ókori föld alatti várost, amelynek az első szintjét még a hettiták áshatták Kr.e.1400 körül.

Régészek álították elő azt a parfümöt, amit Kleopátra is használhatott.

A mānoai Hawaii Egyetem régészei dekódolták és újra elkészítették a több ezer éves parfümöt, amelyet az ókori egyiptomiak használtak.

Érintetlen római kori szarkofégot találtak Granadéban

A II.- IV. századból származó római szarkofágot még júniusban találták a belvárosban a Plaza de Villamenában lévő építkezésen.

Az ismeretlen múlt

Akik komolyabban foglalkoztak az emberiség történetének ókori vagy azt megelőző szakaszaival, azok tudják, hogy számtalan rejtély lapul még a mondákban, a régi szent könyvekben.

Újabb ősi kéznyomok az Altamira-barlangban

A mostani felfedezéssel együtt összesen kilencre nőtt az Altamira-barlang ismert paleolitikumi tenyérlenyomatainak száma.

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja