.

Egy nap, két ünnep: Halloween, Minden szentek. Mi közük egymáshoz?

Halloween, minden szentek, halottak napja? Hogy van ez? Mi közük egymáshoz? Mire emlékezetet ez a nap.?

Évi tízezer elefántból készültek biliárdgolyók

Aligha létezett még egy olyan játék az emberiség történetében, amelynek művelése annyi állat elpusztításával járt volna, mint a biliárd.

Spanyol város Afrikában, ahol nem tilos a csempészet

Ők Melilla megtűrt csempészei, a “málhás nők”, ahogy a  sajtó nevezi őket. Néha 70 kilós zsákokat is cipelnek, és naponta többször fordulnak Marokkó és Melilla között.

Birkák London belvárosában

Az 1920-as és 1930-as években a brit fővárosban teljesen megszokott volt, hogy birkanyájakat „vezényelnek” a közparkokba.

Az angol férfiak válás helyett piacon adták el feleségüket

A házasság felbontása elég macerás dolog volt a középkori Európában, a kaotikus egyházi és polgári szabályozásokon és nyilvántartásokon elég bizarr kiskapukat kerestek és találtak az emberek

A nagy lisszaboni földrengés

Vannak olyan természeti katasztrófák, amelyek megváltoztatják a világ addigi rendjét- 1755-ben a pusztító lisszaboni földrengés indította el a portugál gyarmatbirodalom felbomlását.

Egy spanyol hódító, aki majává változott

Gonzalo Guerrero volt katona, tengerész, rabszolga, fejedelem, és az amerikai kontinens első mesztic (kevert őslakos és európai származású) lakóinak apja is.

A világ leghidegebb városa: Jakutszk


Jakutszk a világ leghidegebb olyan városa, ahol 100 ezernél többen laknak , ahol januárban -38,6 fok az átlaghőmérséklet.

Január 10-én halt meg Buffalo Bill a vadnyugat legendája

A William F. Cody név a legtöbb embernek nem mond semmit, de Buffalo Billként világszerte ismerik és milliók képzeletében idézi fel a vadnyugat hangulatát.

Spanyol karácsony

Spanyolország sok téren különleges ország. A szokások is sok mindenben eltérnek a közép-európai szokásoktól. A karácsony is másként zajlik mint Európa közepén.

 

 

Valuta árfolyamok
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja