.

A spanyol Maugli története

Marcos Rodríguez Pantoja egykoron Spanyolország Mauglija volt a Sierra Morena hegyvonulatban. Ma az emberek közt él, de csak a gyerekek körében érzi jól magát.

Amit a háremekről tudunk

A háremek világa mindig is sejtelmes, titokzatos helynek számított az európai ember képzeletének. Sok igaz és kitalált történet keringet a szultán ágyasainak világáról az 19. században.

Ahol meglovagolják a tüzet

Spanyolország falvai híresek az eszement fesztiválokról, a józan ész határait átlépő bolondságokról és a különleges ünnepekről. Ezek kozé tartözik a tűzlovaglás.

Karddal szúrták át testét, mégsem ártott neki

Az emberi test elképesztő dolgokra képes, aminek egyik bizonyítéka Mirin Dajo, aki élő emberi relytély volt. Azzal vált híressé, hogy testét mindenféle tárggyal, például karddal és tőrrel átszúrta anélkül, hogy megsérült volna.

Szilveszter éjszaka a kutyák rémálma

Szilveszter éjjel az embereknek az örömöt az önfeledt szórakozást, míg a kutyáknak páni félelemet, és a beteljesült világ végét jelenti. Hogyan védjük kedvenceinket a petárdák, tüzijátákok robbanásaitól.

A világ egyik leggazdagabb családjának titkai

Van egy család, akinek neve fogalom. Vagyonuk nagyságát és a hatalomban elfoglalt szerepüket igyekeznek a háttérben tartani, nem szeretik a nyilvánosságot. Ez a Rothschild család.

Szent Miklós, alias Mikulás

December 6-án reggel gyerekek milliói lesik izgatottan mit tett a Mikulás az ablakba helyezett cipőjükbe: virgácsot vagy csokoládét.

Adventi naptár

Az adventi naptár eredeti jelentősége, hogy elvezesse a felnőtteket és a gyermekeket a karácsonyhoz. Az első nyomtatott adventi naptár 1908-ban készült Münchenben.

Bukás helyett siker: dobozos sör

Az első dobozos sör 1935-ben jelent meg egy New Jersey-i sörfőzde újításaként. Bukást vártak, siker lett belőle.

Néhány furcsaság Észak-Koreából

A Kim dinasztiát hatalomra kerülése, a múlt század 50-es éveinek közepétől, a diktarúra és a személyi kultusz kiépítése jellemezte Észak-Koreában

 

 

Valuta árfolyamok
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja