.

Lehetőség

A magazinhoz az utóbbi időben több, elbeszélés, leírás, vers került beküldésre. A jövőben ezekből a beküldött művekből, az általam közölhetőnek ítélt alkotásokat, az "Irodalom" rovatban lehet megtalálni. Ebben a rovatban helyet szeretnék biztosítani a manapság háttérbe szorult szépirodalmi műveknek. Mindenkit bíztatok, akiben van egy kis hajlam, belső késztetés az írásra, tegye meg.  A szép gondolatok, a míves írások a világot is szebbé teszik. Alkalkotásaikat továbbra is az info@costadelsolmagazin.com címre küldjék.

Az élő múmia

IrodalomSzerző: Nemere István


Az élő múmia


Linda, az igazgató felesége minden nap bejött a múzeumba, hogy valami kellemetlenséget okozzon a férjének. Nem volt kétséges, hogy szándékosan csinálja, hiszen láthatta, hogy a férfi minden alkalommal a rosszullétig felidegesíti magát.

Gyermekkorom emlékezetes karácsonya

Nekem a szenteste jelentette a karácsonyt, az igazi ünnepet, az utána következő két nap inkább unalmas rokon látogatás volt

Segít az imádság

Egy fiatal nő megsajnált egy csuromvizes embert és beengedte a házába. Csak később tudta meg ki is az az ember.

Majdnem evakuáltak

Az erdőtűzek minden évben többször is előfordulnak Spanyolországban. Sokszor olvastam már róluk, de most azt is megtudtam, milyen érzés az amikor az otthonomat fenyegeti.

Lovas: emlék és valóság

Régi emlékek egy világhíressé vált balatoni falúból

Magányos ház

Igaz történet egy régi időket idéző házról, amely skanzen helyett hamarosan lebontásra kerül. Az írásban szereplő nevek nem valósak, de a történet alapja valós.

 

Ami eszembe jutott egy fényképről

A lányomtól kaptam egy e-mailt, melyben felhívja figyelmem egy fotó sorozatra. Régi budapesti képek vannak beillesztve jelenlegi környezetbe. Ahogy nézegetem, megakadok egy képnél. Fürtökben lógnak az emberek a villamos lépcsõjén.

Krisztus a vargával


Juhász Gyula húsvéti verse

Las Alpujarras varázsa

Mit tagadjam, engem megigézett Alpujarra. Aki először találkozik ezzel a névvel, nem tudja mit takar ez a kifejezés és hova tegye gondolataiban.

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja