Cuzco megfejtetlen megalitikus romjai

Cuzco, az Inka Birodalom régi fővárosa ma minden Peruba látogató turista mágneses vonzáspontja. A város 3500 méter magasan fekszik egy lejtős hegyekkel övezett völgyben.

 

Kiderült a történelem hamísítás: az őskorban óriások éltek amerikában

Az amerikai legfelsőbb bíróság határozata értelmében a Smithsonian Intézet köteles nyilvánosságra hozni az óriások leleteinek megsemmísitéséről szóló dokumentumokat.

Egy ijesztő rovar védi a lakást a kellemetlen élősködőktől

Ijesztő, de nagyon hasznos a százlábú, pedig elég undorítóan néz ki. Ennek ellenére az egyik leghasznosabb rovar, még a lakásban is.

90 áve szállt le Charles Lindbergh Párizsban az óceán átrepülése után

„Jól vagyok, de jólesne egy vízzel teli kád, egy pohár tej és egy kifli.” 90 éve Párizsban ezekkel a szavakkal szállt ki Spirit of St. Louis nevű gépéből Charles Lindbergh, miután 33 és fél óra alatt átrepülte az Atlanti-óceánt.

Nan Madol platina koporsói

Vannak térképek amelyeken nem is szerepel, mégis különleges helyet foglal el az emberiség történetében

Derinkuyu a föld alatti város

Húszezer ember befogadására alkalmas, elfeledett ókori föld alatti várost véletlenül fedezte fel egy derinkuyui lakos házának átalakítása közben.

Az egyiptomi pramisok története ugyancsak sántit.

Még napjainkban is folyamatosan nő azoknak a teóriáknak a száma, amelyek az egyiptomi piramisok építési technológiáját firtatják.

A boszniai piramisok után a boszniai kőgolyóval sem tud mit kezdeni a történelemtudomány

2015-ben egy hatalmas, kőgolyót fedeztek fel Boszniában, aminek eredetét nehéz a természet munkájára fogni. A körülbelül 3,4 méter átmérőjű, 35 tonna tömegűre becsült golyót a boszniai Podubravlje falu melletti erdőben találták.
 

Épségben maradt dinoszaurusz foszília

Egy újonnan bemutatott 110 millió éves fosszília, amely egy páncélos dinoszauruszé volt felbecsülhetetlen információkat nyújt a kutatóknak.

A szalmonella fejezte be Cortes pusztítását az Azték Birodalomban

Két, a közelmúltban lezajlott kutatás eredménye is azt valószínűsíti, hogy a közismert baktérium egyik törzse lehet felelős a spanyol hódítás éveiben a közép-amerikai civilizációt megroppantó járványokért.
 

 

 

Valuta árfolyamok
Nyaraljon Costa del Solon!
Nyaraló apartman csodálatos kilátássalVár a Costa del Sol

Ha még nics szállásod kattints ide


Click here to buy gold