.

Gyorsan járj, tovább élsz

A lassabban gyaloglóknál "gyorsabb öregedést" mutattak ki, mint azoknál akik akiknál a "séta tempó" is gyors menést jelent.

Londoni és svájci kutatók szerint a méhek a bolygó legfontosabb élőlényei

„ha a méhek eltűnnek, akkor az emberiségnek már csak négy éve van hátra az életéből"

Magyar hercegnőből spanyol királyné

Sokan nem ismerik Árpád-házi Jolánt, az Aragóniába kiházasított magyar hercegnőt, akit napjainkig tisztelet övez a spanyol vidéken.

Gyorsabban melegszik a Földközi-tenger környéke a világ többi részénél

A globális átlagnál jóval gyorsabban emelkedik a hőmérséklet a Földközi-tenger térségében, fenyegetést jelentve a régió élelmiszer- és vízkészleteire - figyelmeztetnek kutatók egy új tanulmányban.

A londoni cstornarendszer titkai

Több mint 2000 kilométeres hosszával, vasúti alagút átmérőjű ágaival az 1859-től kezdve kiépülő londoni csatornarendszer a viktoriánus kor egyik legjelentősebb mérnöki teljesítménye.

Évekre tudja hibernálni magát az afrikai tüdőshal

Akár három-öt évig is képes táplálék nélkül alvó állapotban maradni, és csak akkor ébred fel, amikor a víz ismét rendelkezésre áll.

Húsmentes hamburger

A hüvelyesekből készített szendvicsbetéttel a marhahús textúráját és ízét akarják utánozni, de rostokban és tápanyagokban gazdagabb, környezetbarátabb változatban.

Csak a spanyol királyok gyüjthették az aktokat

1563 decemberében a tridenti zsinaton összegyűlt katolikus egyházi személyek kijelentették, hogy „minden bujaság [legalábbis az egyházi művészetben] elkerülendő

A középkori ostromgépek a kor technikájának csúcsát képviselték

A középkori hadviselés legsűrűbben előforduló formája az ostrom volt. Ennek legnagyobb segédeszköze az ostromgép volt, amivel nem csak falat törtek, hanem egyéb mérgező anyagot is bejuttattak  a várba.

Mallorcánál felfedezett római hajó roncsa 93 amfórát szállított

A tengeri régészek a spanyolországi Mallorca turistákkal teli strandjaitól nem messze felfedeztek a tengerfenéken egy 1800 éves római kori hajóroncsot, amely majdnem száz amfórát szállított.

 

 

Valuta árfolyamok
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja