.

Hamis történelem?

A tudomány felosztotta a Föld történetét százmillió években mért korszakokra, amiknek tartalmáról leginkább csak feltevések vannak.

Különös történet egy hat éves gyerek 40 évvel korábbi emlékeiről

A hatéves Cameron Macauley ránézésre nem különbözik a vele egykorú gyermekektől. Azonban a mégis van egy nagy különbség: neki 40 évvel korábbról származó emlékei vannak.

Rátaláltak a világ legöregebb fájára

A világ legöregebb fái általában nem a legszebbek a bolygónkon. Ennek a fenyőnek gyökerein végzett radikarbon kormeghatározáseredménye: a fa gyökerei már 9550 évvel ezelőtt is léteztek

Megtalálták a legrégebbi föniciai hajóroncsot

Az ókorból származó, 3600 éves hajóroncsot találtak török régészek Antalya tartomány földközi-tengeri partjainál. A szakemberek szerint a lelet a világ legrégibb hajóroncsa lehet.

Acambaro-i különös leletek: dinoszaurusz szobrocskák

Az Acámbaro figura gyűjtemény mintegy 30.000 darab fura kinézetű szobrocskából áll, melyeket a mexikói Acámbaro településen találtak

Nagy éghajlati változások várhatók Földünkön

Az ember okozta klímaváltozás zöld kontinensé változtathatja az Antarktiszt, figyelmeztetnek a klímakutatók.

Egy régi krónika szerint Árpád nem honfoglalt, hanem visszatért ősei földjére

1543-ban, a székesfehérvári könyvtár felégetésekor, Mahmud Terdzsümán-nak megakadt a szeme egy régi krónikán, amely a magyarok őstörténetét tárgyalja.

Szárazföldön is járó ősi bálna fossziliát találtak

Az ősi, négylábú bálna talán arra is némi magyarázattal szolgálhat, hogy a Föld legnagyobb emlőseinél hogyan zajlott az átmenet a szárazföldiről a teljesen vízi életmód felé.

Mit érdemes tudni a repülőgépek utasterében lévő levegőről

Egy modern utasszállító repülőgépen több száz embernek van hely, mégsem áporodott a levegő. Ablaknyitással szellőztetni  nem lehet a sebesség és a kinti minusz 50 fok miatt. Akkor mit lélegeznek be az utasok?

Átok vagy áldás Spanyolországban az utóbbi években megjelent kék tarisznyarák

Megjelent a kék tarisznyarák Spanyolország mediterrán partjainál és a populációja exponenciálisan bővül, kiszorítva az őshonos fajokat.

 

 

Valuta árfolyamok
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja