Itigelov, buddhista Láma teste nem porladt el

A buddhista szerzetes Itigelov Láma romlatlan teste még 90 évvel a halála után is zavarba ejti a tudósokat.

 

Miről mesélnek Kínában a kőbe vésett ősi ábrák

A Kínaiak szerint nagyon-nagyon régen, úgynevezett sui sing gömbök szálltak le a Földre. A gömbök ragyogtak és mindenható lényeket szállítottak.
 

Kleopátra

A híres egyiptomi királynő, VII. Kleopátra, a Ptolemaiosz-család sarjaként tulajdonképpen nem is egyiptomi, hanem görög származású volt. Hogy nézhetett ki valójában?

Néhány szó a reinkarnációról

Lehetséges az újjászületés? Van élet az élet után? Ezek olyan kérdések, melyeket a tudomány évszázadok óta feltesz, a keleti vallások pedig tényként kezelik őket

Néhány érdekes felfedezés, ami ellentmond a tankönyvekben írottaknak

Az utóbbi években rendszeresen találnak a régészek olyan leleteket, amelyek ellentmondanak az iskolában tanított történelemnek.

5,6 tonna ezer éves fémpénzt találtak Kínában

Megdöbbentő mennyiségű ősi pénzérme került elő a kelet-kínai Jingdezhen városban, melynek összsúlya 5,6 tonna! A lelet a régészeket is meglepte.

Még milyen őskövületek rejtőzködhetnek a mélyben?

Portugália partjainál bukkant fel ez az élőlény, amiről azt hitték, már réges rég kihalt. A galléros cápa ugyanis élő kövületnek számít, már a dinoszauruszok korában is létezett.

Légből kapott ivóvíz

Jawwad Patel mérnök diák egy olyan találmányt hozott létre, amely a légköri nedvességet ivóvízzé alakítja. Más szavakkal, a levegőből kivonja a párát, hogy rövid idő alatt ivóvizet állítson elő.

Az elfeledett kínai nagy armada

Cseng Ho 317 hajóból álló ún. Kincses Flottájával, közel 28 ezer emberrel a fedélzetén, 1405. július 11-én indult el első útjára, amelyet haláláig még hat további expedíció követett.

Egy sikeres kalóz, akit sosem fogtak el

1695-ben a hírhedt Henry Every megtámadta az indiai nagymogul kincses hajóját, a Ganj-i Sawait. Elfogására nemzetközi hajsza kezdődöt, de nem akadtak nyomára.

 

 

 

Valuta árfolyamok
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja