Görög utazó már 2300 éve eljutott az északi sarkkörhöz

A történelemben sok más dologhoz hasonlóan az események nem mindig úgy zajlottak, mint ahogyan azt az iskolában tanították.

16 éve omlottak le az ikertornyok

Tizenhat évvel a tragikus események után, szakértők körében még mindig nincs egyetértés a két WTC torony összedőlésének valódi okáról.
 

Női harcosok is voltak a vikingeknél

Lehetséges, hogy a kutatók végül rátaláltak Svédországban Xena, a harcos hercegnő egykoron élt valóságos változatára? Az új bizonyítékok szerint igen.

Mi köze a Cargo-kultusznak a különös ősi szobrokhoz

A múlt század kezdete óta különös, Cargo-kultusznak nevezett vallási jelenség terjedt a Csendes-óceán déli részén a Salamon szigetek lakói között.

Florence békésen haladt el a Föld mellett

Két titokzatos tárgy kering a Földkozelben elszáguldó "Florence" névre keresztelt hatalmas aszteroida korül

Piramis az Antarktiszon?

Az ember azt hinné, hogy korunkban már teljes mértékben feltérképezték a Földet és már nincsenek fehér foltok a térképen. Akkor ez micsoda az Antarktiszon?

Vulkánkitörés, amely két ókori várost is elpusztított

1938 éve, 79. augusztus 24-25-én a Vezúv kitörése egy nap alatt elpusztította a 11 ezer fős Pompeji és Herculaneum virágzó városát.

Az emberiség megmentője lehet a mestreséges hús

Föld népessége 1950 óta megháromszorozódott, a hústermelés hétszeresére nőtt: az emberiség nagy része, ha teheti, fogyaszt húst ezzel is növelve a környezetunk terhelését.

Több mint 4 kilométer széles aszteroida halad el a Föld mellett szeptember elején

Miért féltek az ősi civilizációk a napfogyatkozástól?

Ötezer éven keresztül a teljes napfogyatkozás csodálattal vegyes félelmet váltott ki az emberiságből. Csupán az újkor tudósai jöttek rá az okára.
 

 

 

Valuta árfolyamok
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja