.

Macskaürülékből válogatott luxuskávé

Az indonéz szigeteken őslakos cibetmacskaféle a maláji pálmasodró kávéfák tetején éldegél, s kávébabbal táplálkozik, amely emésztés után átalakul luxusitallá

Hogyan kell helyesen megteríteni?

Nem csak egy jobb étteremben találkozhatunk elegáns terítékkel, de az is előfordulhat, hogy számunkra fontos vendégeknek kell vacsorát adnunk.

A jövő étrendje

A vörös húsok és a cukor globális átlagfogyasztásának felére csökkentése, valamint a gyümölcsök, zöldségek, hüvelyesek és magvak fogyasztásának megkétszerezése

Mit esznek az eszkimók

A válasz kézenfekvő: legfőképpen húst, ám nem csupán azért, mert ehhez tudnak könnyen hozzájutni, hanem az ezen alapuló étrend a leghatékonyabb, hogy melegen tartsák maguka

A gulyás, a pörkölt és a paprikás

A reformkorban ezek voltak azok az egyedüli parasztételek, melyek a nemesi és a polgári konyhákban is egyaránt elterjedtek és azóta az egész világon népszerűvé váltak.

Ezt a halat eszünkbe ne jusson otthon elkészíteni

A mérgező gömbhal inkább a veszély, mint az íze miatt izgalmas, de legalább jó sokba kerül kipróbálni. Van akinek tiltják még a próbát is.

Amit a gesztenyéről érdemes tudni

A spanyol ősz nem csak a pihenést hozza el számomra, hanem az illatos, parázson sült gesztenye szezonját is. Téli estéken szívesen sétalok Marbella vagy Málaga utcáin  egy adag illatos sült gesztenyével.

A paella diadalútja

A paella a spanyolok egyik kedvenc étele. Nevét a serpenyőről kapta, amelyben eredetileg szabad ég alatt, szabad tűzön készítik. Az étel oly annyira népszerű, hogy még legendák is fűződnek hozzá.

A bogrács története

A bográcsban való főzés egy igazi kempingezés elengedhetetlen tartozéka. A szabadban készült étel ízét, csak a vidám társaság hangulata tudja felülmúlni, akiknek az étel készül. De honnan ered a bográcsban való főzés hagyománya?

A Michelin spanyol csillagai

Egy igazi fenegyerek rukkolt az élre a Michelin étteremkalauz 2014-es spanyol-portugál kiadványában: David Muñoz, aki azzal szerzett hírnevet magának, hogy nemrégiben újból megalkotta Jézus utolsó vacsoráját. DiverXo nevű madridi éttermével három csillagot szerzett.

 

 

Valuta árfolyamok
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja