.

Menekülnek a bankok Londonból

Miután a brit kormány úgy kezd neki az Európai Unióból való kilépésnek, hogy minden bizonytalan, ezért a bankok biztosra mennek és pár hét múlva kezdik a költözést az Európai Unió más országaiba

Képeken a londoni ATM trükk

A napokban számos pénzügyi csalásra derült fény. A szélhámosok leleményessége nem ismer határokat, ravasz trükkökkel szereznek adatokat számlánk megkopasztásához.

A spanyol bankoknak négymilliárd eurót kell visszafizetni ügyfeleiknek

Az Európai Unió Bírósága úgy döntött, hogy a spanyolországi bankoknak mintegy négymilliárd eurót vissza kell fizetniük jelzáloghiteles ügyfeleiknek a tisztességtelenül beszedett kamatok miatt.

Amerika 14 milliárd dollár kártérítést követel a nehéz helyzetben lévő Deutsche Banktól

Hatalmas összegű, 14 milliárd dollár kártérítést követel az Egyesült Államok kormánya a német központi banktól. Az indok: a Deutsche Bank fedezet nélküli kötvényekkel félrevezette a befektetőket.

Beköszöntött a szép új világ: fizethetünk a banknak, ha ott akarjuk tartani pénzünket

Egyre több bank szed le pénzt a nála elhelyezett betétekből. Ezt szemérmesen negatív kamatnak hívják. Természetesen a közgazdászok megindokolják ennek szükségességét, de valószínű, a betétesek ezt másként gondolják.

Csőd szélén az olasz bankok

2016. eleje óta napjainkig az olasz banki részvények értéke, 68 százalékkal csökkent , és ha megnézzük néhány nagyobb olasz bank számait, helyzetük még ijesztőbb.

A derivatíva piac közérthető magyarázata

A pénzvilág egyik homályos, és sok kockázatot rejtő ügyletei a derivatívák. A bankok alkalmazottjai megbízható befektetásként ajánlják ügyfeleiknek, pedig a papírok mögött sokszor nincs meg a kellő fedezet.

Néhány nagybank manipulálta a nemesfém piacot

Újabb összeesküvés elmélet igazolódott be: Néhány megabank tényleg manipulálta a globális nemesfém piacokat

Recseg-ropog a bankszektor

"Emlékezetem szerint a mostani volt a valaha legrosszabb év eleji két hónap a bankszektorban" - jelentette ki Marcus Schenck a Deutsche Bank pénzügyi igazgatója még márciusban.

Lépéskényszer az összeomlás előtt álló olasz bankoknál

Vagy fuzionálnak az olasz bankok és feltőkésítik magukat, vagy elfordulnak tőlük az ügyfelek, ami egyet jelent a bankcsőddel

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol