.

A búza helyett kifizetődöbb mandulát termeszteni Dél-Spanyolországban

Spanyolország a 2018/2019-es szezonban több mint 61.000 tonna mandulát takarít be, ez 15 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Orvvadászok ritkítják az asztúriai farkasállományt

Hiába kérik folyamatosan a természetvédők Spanyolország északi részén fekvő Asztúria kormányát, hogy tegyen valamit a tartomány farkasait tizedelő orvvadászok ellen: a hétvégén újabb állatot öltek meg.

Eltávolítják a mauzóleumából Franco tábornok hamvait

Rendeletben írta elő a szocialista spanyol kormány Francisco Franco néhai diktátor hamvainak eltávolítását mauzóleumából

A spanyolok történelmi szerelmespárja, Diego és Isabel

Aragóniában található Teruel egy XIII. századból származó történet miatt érdemelte ki a spanyol szerelmesek városa megnevezést.

Meglepetés a nudista strandon Tarifán

Tarifa, a 14 km széles Gibaltári-szoros európai részén, Nyugat-Európa legdélebbi városa és egyre több migráns válaszjtja ezt a vizi utat az Európai Unióba való bejutáshoz
 

2019 elejétől Spanyplországban is lehetővé vállik az elektromos autók villámgyors töltése

Hamarosan Spanyolországban és Portugáliában is megkezdődhetnek a jelenleg épülő legnagyobb európai töltőhálózathoz kapcsolódó munkálatok.

El Camino: kalózútvonalakkal terelik el a zarándokokat

Hamis útjelzésekkel próbálják elterelni a zarándokokat az El Camino útvonaláról kereskedők, vendéglátósok az északkelet-spanyolországi Ponferrada településnél
 

Spanyol kormányfő: nagy bukás volt az adóamnesztia

Szerinte a 2012-es spanyolországi adóamnesztia nemcsak morális, de anyagi bukás is, mert nem eredményezte a várt 2,5 milliárd eurós bevételnek még a felét sem

Enyhülés Madrid és Barcelona között

Több mint két év után először találkozott Spanyolország kormányfője és Katalónia függetlenségpárti elnöke, hogy megpróbálják békés mederbe terelni a Madrid és Barcelona között kialakult konfliktust.

A népesség csökkenés megelőzésére ingyenes termékenységi kezelést ad a spanyol állam

2014-ben visszavonta, most azonban újból lehetővé teszi a spanyol állam, a térítésmentes termékenységi kezelést az egyedülálló és homoszexuális nőknek.

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja