.

A genfi bázisról indul a Swiss legújabb gépe

A Swiss International Air Lines genfi bázisának megtartásában és fejlesztésében fontos szerep jut a CS100-as regionális repülőgépnek, amelyet a légitársaság a közelmúltban vett át a Bombardiertől

Baj van a német kisiskolások kézírásával

 
Ein Großteil der Erstklässler kann heute laut Müller nicht mehr richtig mit der Hand schreiben. Die Gründe seien unter anderem: Zu wenig Bewegung, fehlende Fingerfertigkeit, keine Eltern als Vorbilder und moderne Geräte wie Smartphones und Tablet-Computer.
Egy német kutatás szerint a kisiskolások mintegy 70 százaléka az óvoda után nem rendelkezik azokkal a mozgási képességekkel, amelyek a kézírás feltételei

Március 15-től nem kell gyámhatósági engedély a gyermek külföldre viteléhez.

Megnyugodhatnak az eddig kétségek közt lévő szülők, mert 2014. március 15-től teljesen egyértelmű, jogilag tiszta helyzetet teremt az új PTK. A törvény értelmében, ha a szülők között nincs erre vonatkozóan vita - már nem lesz szükség gyámhatósági jóváhagyásra a gyermek tartós külföldre távozásához.

Megkezdődött a Bankia privatizációja

Megkezdte a 2012-ben államosított Bankia privatizációját a spanyol kormány. 2012-ben 18 milliárd eurós tőkeinjekciót kapott, mivel ingatlanhitelei nagy tömegben dőltek be a spanyol ingatlanpiac válsága miatt. Mára újból nyereségessé vált.

Debrecenben óriási sikerrel debütáltak az új vonalon a spanyol villamosok

Százezren már utaztak az új CAF-villamosokon
A szerdai átadó ünnepségen a politikusok és a beruházást végző vállalkozók megelégedetten veregethették egymás  vállát, hiszen a sok vita, probléma ellenére mégis sikerült összehozni ezt a jelentős projektet.

Miniszterelnök úr, Ön melyik országban él?

Túl vagyunk a Horn-fokon - jelentette be évértekelő beszédében Mariano Rajoy spanyol minisztreelnök.

Átmeneti megoldás a Panama-csatorna felújítás pénzügyi helyzetében

Több mint két hetes leállást követően csütörtökön újra indultak a Panama-csatorna bővítési munkálatai a zsiliprendszer harmadik szakaszánál – jelentette be a spanyol Sacyr cég vezette nemzetközi konzorcium (GUPC).

16,9 milliós bírság a Banco Santander 2007-es ügyeskedéséért

A spanyol hatóságok 16,9 millió euróra büntették meg a Banco Santander-t, mert a pénzügyi válság kirobbanása előtti időszakot vizsgálva komoly hiányosságokat találtak az átváltható kötvények értékesítésével kapcsolatban.

Célzott adó Google-nek

A spanyol kormány az eddiginél jobban védené a szellemi tulajdont és ezért új adóval sújtaná a keresőket üzemeltető cégeket. Ezt már megpróbálták egyes nyugat-európai országok, de a gyakorlatban az eddig kitalált szabályzók nem váltak be. Most a spanyolok próbálkoznak.

Portugália is követi a spanyol példát: visszatérhetnek az elűzütt zsidók leszármazottai

Nemcsak Spanyolországba, hanem Portugáliába is visszatérhetnek majd a középkorban elűzött zsidók leszármazottjai - közölte izraeli látogatásán a portugál idegenforgalmi miniszter.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol