.

6 kilós óriásbébi, természetes útonSZÍNES HIREK

Érzéstelenítő nélkül szülte meg a 6,2 kilós gyereket


 

A 40 éves Maxime Marin komplikációmentesen szült a kelet-spanyolországi Marina salud de Denia kórházban. A szüléskor még epidurális érzéstelenítést sem kellett alkalmazni – mondta el az anya, aki kolumbiai partnerével él Spanyolországban. Marin tudta, hogy nagy gyermeke fog születni, de arra nem számított, hogy ekkora súllyal jön világra.

Javier Rius, a kórház nőgyógyászati és szülészeti osztályának vezetője hangsúlyozta, negyvenéves praxisa során soha nem találkozott olyan esettel, amikor ekkora gyerek természetes úton jött világra

Rahul ja õnnelikud: Maxime Marin vastsündinuga pere keskel. A négykilósnál nagyobb újszülötteket túlsúlyosnak tartják. Az ilyen gyerekek esetében nagyobb a kockázata annak, hogy felnőttkorukban túlsúlyosak, cukorbetegek lesznek. Maxime Marin három másik gyermeke is legkevesebb 4,5 kilogrammal született.

Az ilyen óriási gyermekek mögött ugyanakkor az esetek többségében a terhességi diabétesz áll.
Legutóbb alig másfél hete született hasonló óriásbébi, ott egyértelműen a fel nem ismert és nem kezelt cukorbetegség miatt nőtt a baba több mint 6 kilósra. Ő Németországban látta meg a napvilágot.

A Guinness-rekordok könyve szerint a világ legnagyobb újszülöttje 1879-ben Kanadában született 10,5 kilogrammal, de a szülés után 10 órával meghalt. Mind a gyermek szülei, mind az újszülött óriásnövésben szenvedtek. 2005-ben Brazíliában egy asszony 8 kilós fiút szült, de császármetszést kellett alkalmazni nála.

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol