Újabb menekültroham Melillanál 

Mintegy kétszázötven fekete-afrikai bevándorló próbált meg átmászni az Észak-Afrikában található spanyol enklávét, Melillát körülvevő biztonsági kerítésen, hogy bejuthasson az Európai Unióhoz (EU) tartozó területre - közölték hétfőn a spanyol hatóságok.Melillat védő biztonsági kerítés


Hivatalos források szerint a szubszaharai térségből Európa felé igyekvő bevándorlók közül nagyjából ötven embernek sikerült bejutnia a spanyol állam területére. Hárman megsérültek, miközben megpróbáltak átmászni a szögesdróttal megerősített, hat méter magas és tíz kilométer hosszú kerítésen.

Ezzel párhuzamosan másik tizenhárom menekült egy gumicsónakkal próbálta megközelíteni a települést, a hatóságok helyszínre érkezésekor azonban beugrottak a tengerbe. Egyikük megfulladt, a többi utast sikerült kimenteni a vízből.

Marokkóban több száz, menekülttáborokban élő fekete-afrikai várja a megfelelő alkalmat arra, hogy az unió területére léphessen. Az észak-afrikai országban fekvő két spanyol enklávé (Ceuta és Melilla) mentén húzódik az Afrika és az EU közötti egyetlen szárazföldi határ, ezért sok migráns ezt az utat választja az Európába jutáshoz.

A spanyol gazdasági válság és a tömeges munkanélküliség nem csökkentette a bevándorlók számát. A spanyol belügyminisztérium adatai alapján évente több ezren próbálkoznak bejutni Melilla városába. (MTI)

Melilla kikötője.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 
 Vár a Costa del Sol