-

Jézus meglepő arcrekonstrukciójaCsak találgatni tudunk, hogy nézhetett ki Jézus, akinek nemsokára a születését ünnepeljük. Richard Neave történész törvényszéki szakértő megpróbálta rekonstruálni Jézus arcát, az eredmény pedig éles ellentétben áll az eddig megszokott, finom vonású, szenvedő férfival


A karácsony közeledtével megszaporodnak Jézus életével és születésével foglalkozó cikkek. A cikkek elmaradhatatlan melléklte valamilyen kép Jézusról. Ezek a képek nem Jézus valódi arcvonásait, hanem az előző évszázadok festőinek idealizált elképzeléseit tükrözik.

Ismeretlen festő ilyennek képzelte Jézus arcát

A tudományos alapokon végzett arcrekonstrukció romba dönti a bennünk kialakított Jézus képet. A názáreti Jézus valószínűleg nem volt hosszúkás arcú, magas homlokú, finom intellektuális vonásokkal rendelkező, világos bőrű bőrű férfi, hanem hasonlított a korabeli zsidó népességhez. A leírások sehol nem említenek az átlagostól eltérő jelleget.

Neave professzor  Júdás rögzített személyleírása és a korabeli szemita koponyák felépítésének alapos vizsgálata alapján úgy véli, Jézus kis termetű, másfél méter magas férfi lehetett, zömök és izmos a fizikai munkától, haja és bőre sötét volt, és az akkori divat szerint rövid, szakállat viselt, arcvonásai nem lágyak, henem erősek, határozottak lehettek.

Dr. Neave munka közben


Ez a kép nem szentségtörés, hanem Jézus arcrekonstrukciója a tudomány mai állása szerint.

A feltételezett Jézusról agyag mellszobor és 3D-s modell is készült. Persze mindenki tisztában van vele, hogy pontosan nem lehet megmondani, hogyan is nézett ki Jézus, de ez a mostani elképzelés állhat a legközelebb a valósághoz, és nem a korábban született idealizált ábrázolások.


A tudományos módszerekkel rekonstruált arc, és egy régebbi elképzelés Jézus vonásairól

Bizonyára sokan vannak akiknek a hagyományos, idealizált kép jobban tetszik, azok továbbra is azt őrízzék meg szívükben. Még ha a tudomány meg is változtatja Jézus arcáról kialakult elképzelésünket, a Bibliában leírt beszédei, cselekedetei nem változtak meg. Tanításai, megfeszítése és feltámadása ad hitet a keresztény emberek milliárdjainak.

Forrás: dailymail

 

Címkék: 
.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 Vár a Costa del Sol