.

ÉnA megélhetéshez szükséges pénz előteremtése, a TV a rádió az internet annyi időnket rabol el, hogy a legfontosabbal, saját magunkkal, nem érünk rá foglalkozni, így aztán nem is ismerjük saját lényünket.

 
Az információözön már feldolgozhatatlan
Különböző forrásokból rengeteg információ ér el bennünket, amiket nehéz szelektálni. Ezek között van valótlan, van manipulatív, amelyik szándékosan akar valótlan dolgot valósnak bemutatni, van amelyik csak egy másik lehetőséget, másik nézőpontot mutat be.
 
Ez utóbbihoz tartozik az a 100-150 éve elterjedt materialista felfogás, mely szerint az ember nem több, mint  egy hús-vér halmaz, aminek részei egymással biológiai kapcsolatban állnak és ezek együttműködése adja az emberi lényt.

Hát ez a megközelítés eléggé szegényes, hiszen a megfogható, vizsgálható részeken kívűl ott vannak a megfoghatatlan, műszerekkel kimutathatalan érzelmek, gondolatok és még valami, ami mindezen felül áll, ami meghatározza lényünket, és a szó nemes értelmében emberré tesz bennunket.

Ennek a valaminek a léte egyszerűen bemutatható. 

Van kezem, lábam, vannak testrészeim, vannak érzelmeim, vannak godolataim. De ki az aki mindezzel rendelkezik?
- Hát ÉN - adódik rá a válasz.
Tehát a test az ÉN-hez tartozik, de hogy a testhez mi tartozik, azt nem tudjuk, mivel a testnek nincsenk gondolatai amit velünk megoszthatna.  Csak ÉN vagyok arra képes, hogy a testemre gondoljak. Ez fordítva nem működik, a testem nem tud ÉNrám gondolni.

És akkor jön a kérdés: Ki az az ÉN?

Ki az, akihez testem összes része tartozik, ki az aki megérzéseket küld, ki az aki helyesli vagy helyteleníti cselekedeteimet?
Hát ez az, amire a materialista orvostudomány nem ad választ, pedig az emberiség már idótlen idők óta tudja ki az az ÉN:
 

AZ ÉN NEM MÁS MINT A BENNÜNK LAKOZÓ LÉLEK

A lélek létezését, mégha különboző néven is említik, mnden vallás, minden ősi hit elismeri.  A hindu vallás szerint a lélek a test halála után új testbe költözik, Az indiánoknál az örök vadészmezőkre, az ősi egyiptomban a halott lelke a túlvilágon talál megnyugvást. A lélekvándorlásra  való utalások még a Bibliában is benne maradtak, pedig 325-ben, az első nikaiai zsanaton igyekeztek minden "zavaró" tényzőt kiszűrni a különböző szentírásokból összeállított Bibliából.

A materialisták nem ismerik el a lélek létezését, és igyekeznek ezeket az érzeteket, gondolatokat különböző pszchikai behatásoknak tulajdonítani. Ezzel csak az a bökkenő, hogy ezek a nem mérhető, nem fogható pszichikai behatások  nem a fizikai, hanem a szellemi viág termékei. Olyan térből származnak, amit a materialista tudomány nem ismer el.

Hát ezek azok a dolgok, amelyekről mai életvitelünk következtében nem gondolkodunk. Pedig ha kicsit elmélyülünk ezekben a gondolatokban, talán megtaláljuk életünk, értelmét, ami  erőt adhat mindennapjainkban. Jó lenne, ha mindenki felfedezné, hogy olyan emberek vagyunk, akiknek az essszenciája nem a fizikai testet alkotó hús-vér kupacban hanem a bennünk létező, de láthatatlan lélekben van. Minden emberben ott lakozik ez a műszerekkel nem mérhető LÉLEK-ÉN.  Ha megismerjük lelkünket és hallgatunk sugallataira, rá fogunk jönni,  nincs félnivalónk ebben a fizikai világban, nagyobb rálátással leszünk életünkre és nagyobb összefüggésben látjuk a korülöttünk lévő világot. (Sajnos a tudatosság növekedése nem érdeke minden társadalmi rétegnek.)
 

A Chomsky-tízparancsolat  görbe tükröt tart a hatalom elé és azt mutatja be, hogy a mindenkori hatalom hogyan manipulálja a népet, hogyan szoktatja le a gondolkodásról, hogyan tud engedelmes polgárokat nevelni.

 

7. pontban ezt "tanácsolja" a hatalom gyakorlóinak

Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában


A spiritualítás azt a világot vetíti elénk amelyben a megfogható fizikai és a megfoghatatlan szellemi világ összefüggései szerint történnek az események, ahol minden meindennel összefügg és nem egy hataloméhes elit iránytja az eseményeket.  Ebben a világban minden ÉN-nek megvan a helye, és cselekedeteinek kövekezménye.

Valós ÉN-ünk, felfedezéséhez szükségünk van nyugalomra, a zavaró külső információs csatornák kiiktatására, belső elmélyedésre, hogy észrevehessük lelkünk üzenetét, rájöjjünk hova tartozunk és kik vagyunk valójában.

P.R. 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 
 
 

 
 
 

 

 Vár a Costa del Sol