.

2000 éves szentírás sokkolja a Vatikánt




1500-2000 éves biblia került a török Néprajzi Múzeum tulajdonába, aminek tartalma jelentősen eltér a "hivatalos" Bibliától.


 
A 2000-ben felfedezett  könyv tartalmazza Barnabás evangéliumát aki Krisztus tanítványa volt  A könyvben  az áll, hogy Jézust nem feszítették keresztre, és nem Isten fia volt, hanem egy próféta. A könyv Pál apostolt  "A szélhámos" -nak hívja. A könyv azt is állítja, hogy Jézus élve szállt fel a mennybe, és hogy helyette Júdás Iskáriótest feszítették keresztre.
A könyvet lazán kötött bőrre arany betűkkel arámiul írták. Ez a nyelv volt Jézus Krisztus anyanyelve. A szöveg egy Iszlámhoz hasonló elképzelést tart fenn, ami ellentmond a Kereszténység Újszövetsége tanításainak. A könyv szerint Jézus megjósolta Mohamed próféta eljövetelét, aki 700 évvel később megalapította az Iszlámot.
 
A National Turk a könyvel kapcsolatos beszámolójában írja, az ősi Bibliát a török rendőrség még 2000-ben foglalta le a térségben működő csempészbandától.  A jelentés szerint a bandát régiségek csempészetével, illegális ásatásokkal és robbanóanyagok birtoklásával vádolták meg. A könyv maga 40 millió török lírát ér (kb. 20 millió dollár).
A bibliát a birósági eljárásban bűnjelként kívánták felhasználni a banda ellen, de ennek magas értéke és különlegessége miatt, 8 év után biztonségos kísérettel átszállították az ankarai Néprajzi Múzeumba, ahol megfelelő körülmények közt őrzik.
A jelentések szerint a szakértők és a török vallási hatóságok meg vannak győződve, hogy a könyv eredeti.
A Vatikán egyenlőre nem tud mit kezdeni a könyvben leírt információkkal, ezért saját szakértőivel is szeretné azokat megvizsgáltatni.
 
Úgy tartják, az első niceai zsinat (i.sz. 325) alatt a Katolikus Egyház gondosan kiválogatta az evangéliumokat, és mai formájában összeállította a Bibliát. Elhagyták (többek közt) Barnabás evangéliumát, Máté, Márk, Lukács és János kanonikus evangéliuma javára.

Az idő múlásával sok bibliai szöveg került elő, köztük a Holt-tengeri és a Gnosztikus evangéliumok, amelyek eltéréseket mutatnak a Bibliával.  Ez a könyv különösen aggasztja a Vatikánt, mert egyik részében a keresztény vallás alappillérét, Jézus keresztre feszítését és feltámadását, tagadja.
 
Időszámításunk szerinti első században a kereszténység leginkább Jézusról szóló történetek elbeszélésével terjedt. Nem voltak templomok, nem volt "hivatalos" irányvonal, ebben az időben még papok sem voltak, hogy megmondják mit kell hinni és mit nem. Az emberek érezték Jézus szavainak igazát, ezért fordultak tanításai, a szeretet, a keresztény eszmeiség felé.
Az evangélium örömhírt jelent. Minden Jézusról hallott történetet örömhírként fogadtak a keresztény közösségek tagjai, ezért ezekben az időkban számtalan evangélium íródott.  A Biblia összeállítói viszont csak azokat az evangéliumokat vették figyelembe, amelyek megfeleltek a fokozatosan kialakuló egyházi vezetés elképzeléseinek. Az ilyen önkényes válogatés felveti a kérdést, mennyivel igazabbak azok az evangéliumok, amelyek benne vannak a Bibliában azoknál, amelyeket kihagytak belőle.
Ennek a könyvnek érdekessége abból áll, hogy olyan történeteket is tartalmaz, amik eltérnek Máté, Márk, Lukács és János evengéliumában leírtaktól. Ráadásul az utóbbi idők kutatásai szerint, az evangéliumok írásba foglalása az evangélisták halála után történt, így azok szövegei sem első kézből valók, hanem az általuk elmesélt történetek utólagosan lejegyzett változatai.

Új Világtudat bejegyzése alapján

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart



Vár a Costa del Sol