.

San Anton Mijas (Malaga), január 17.

 Mijas Osunillas negyedében áll egy különös, remetelaknak hívott kápolna, ami azért különleges, mert egy évben csak egyszer, január 17-én, nyitja ki kapuját a látogatók előtt.

A spanyol történelem kevésbé ismert fejezete: Napóleoni háborúk

Fuengirola várának ostroma 1810. október 14-én és 15-én zajlott. 

Vírus idején is várja Mijas a karácsonyt

Nagy szerecse, hogy a nevezetes dátumok nem vírusfüggők. Tavasszal betiltották a Semana Santa felvonulásait, úgyanúgy akár a karácsonyt is betilthatják. De a karácsony leginkább a szeretet ünnepe, ami a szívekben lakik és ezt betiltani vírusmegelőzés céljából sem lehet..

Mijas pueblo helyén már 4000 éve is település volt

Egy átlagos európai ember talán nem is hallott Costa del Sol egyik gyöngyszeméről, Mijasról, ami egy falu a hegyek oldalán, amelynek hangulata ezrével vonzza a turistákat.

Luna Mora Mijas

Andalúziában a 700 éves mór jelenlét nem múlt el nyomtalanul. A reconquista (a mórok kiűzése az Ibériai-félszigetről) után eltelt 500 év sem tudta teljesen kitörölni a mór kultúra összes hagyományát.

Deszka sétány, Mijas

 
A homokos, sziklákkal szabdalt mijasi tengerpart eddig szakaszosan bejárható részén új fa sétaút, egy igazi deszka sétány készült, ami szó szerint a tengerpart felett vezet.

Mijasi pillanatok

Mijas a legszebb gyöngyszem a Costa del Solt határoló hegyek oldalán épült fehér falvak közt. Jellegzetes épületei csodálattal, a benne lakók mindennapjai pedig kiváncsísággal töltenek el. Milyen lehet egy ilyen turista központban élni.

Féria Mijason

A spanyol igen éltevidám népség. Krízis ide, krízis oda, örömmel mennek mindenhová, ahol zene, étel, ital, és egyéb látványosság van kilátásban.

Középkori vásár Mijason

Luna Mora, jelentése szeder Hold. Ezt a nevet kapta a 18. alkalommal megrendezett háromnapos mijasi fiesta

Séta Mijas felett

Aki eljut Costa del Solra, leginkább Malagára érkezik, hiszen ott van a déli tengerpartot kiszolgáló repülőtér. Malagától nem messze van Mijas, amit minden utikönyv kihagyhatatlan látnivalóként ajánl. És ha már ott járunk érdemes egy kis sétát tenni a városka fölé magasodó hegy oldalán. Jellegzetes mediterrán táj, fantasztikus kilátás.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol