.

Libanoni legenda

Az olajfáknak hosszú életük van. Jerizsálemben, az olajfák hegye alatt a Gecsamané kertben még élnek azok az olajfák, amelyek alatt Jézus imádkozott.

Van egy hely, ahol évente kétszer kettéválik a tenger

Két dél-koreai sziget között minden évben előbukkan egy földsáv a tengerben, amelyen az érdeklődők átkelhetnek.

Miamiban le kell cserélni a pálmafákat

Miami kénytelen megválni pálmafáitól
A klímaváltozás beleszól, a parkosítás tervezésébe, a város vezetése pedig kénytelen intézkedéseket hozni, az új helyzetnek megfelelően.

Lalibela sziklába vájt templomai

Az etiópiai Lalibela, a "13. század Jeruzsáleme” vulkáni    tufába vájt 11 templomával egyedülálló örökséget őriz. Összességében mintegy 100 év kellett az építéshez.

Amikor a fa törzsén vezet keresztül az út

A hatalmas fa 1937. december 4-én dőlt rá a Crescent Meadow útra, amely a park látvényosságai közt kanyarog. Szétvágás helyett alagútat faragtak bele.

Különös országhatár

Az utcák, terek és telkek egy része az egyik országhoz, míg a többi a másikhoz tartozik, és a határvonal helyenként áthalad épületeken is.

Mi tartja a szakadék peremén az arany sziklát

Nehéz megmagyarázni, mitől marad meg ez a szikla a szakadék peremén, amikor alig ér a földhöz. A buddhisták ebben Buddha hajszálának közreműködését vélik.

Dülöngélő panelházak Brazíliában

A brazíliai, Sao Paolótól mintegy 80 kilométerre fekvő Santos különös látványt nyújt. Panelházain a távolból látszik igazán, mennyire dőlnek, mintha csak imbolygó dominók lennének egymás mellé állítva.
 

Vasból készült ortodox templom Isztambulban

İstanbul 6019
Az isztambuli Szent István-templom távolról átlagos, viszonylag modern ortodox templomnak tűnik, közelebbről megnézve azonban meglepő felfedezésre jutunk: az épület vasból készült

Egy másik világ Torremolinoson

Torremolinos Costa del Sol kedvelt üdülőhelye. Nyüzsögnek a parton az fürdőzők, a tengerparti homokon élvezik a nap sugarait, estéiket pedig a számtalan szórakozóhely egyikén töltik, és nem is sejtik, a központtól 10 percre egy másik világ várja a nyugalomra vágyókat.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol