.

Az orosz gazdasági miniszter szerint vége az olajkorszaknakAlekszej Uljukaev gazdasági miniszter szerint az alternatív energiaforrások véget vetnek az olaj korszakának!


Ugyanerről beszélt German Gref, aki valaha maga is gazdasági miniszter volt Moszkvában, de jelenleg a legnagyobb bank, a Szberbank elnöke. A kőkorszak sem azért ért véget, mert elfogyott a kő, a kőolaj korszakának sem ezért lesz vége mert elfogy az olaj! Azok az államok - mint Oroszország-, melyek a kőolaj és földgáz exportjára alapozták a költségvetésüket, nehéz helyzetbe kerülnek. Vonatkozik ez Szaúd-Arábiára éppúgy, mint Norvégiára és további olajkitermelő országokra


Alekszej Uljukaev interjút ad
 
Az új évben az orosz gazdasági elit megkongatta a vészharangot: eddig csak válságról beszéltek, de most már egy korszak végét jósolják. Medvegyev miniszterelnök is azt sürgette, hogy az orosz gazdaság váltson irányt, mert különben a jövőben nem tudja miből pótolni a kieső olaj jövedelmeket. A kőolaj kora a cári birodalomhoz tartozó Bakuban kezdődött a huszadik század elején, és Moszkvában mostanában döbbennek rá: végéhez közeledik ez a százéves periódus, melynek óriási szerepe volt Oroszország nagyhatalmi szerepének alakulásában.

Forrás: tenyek.hu

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol