.

WHO jelentése a koronavírusrólA WHO szerint a koronavírus európai áldozatai szinte mind 60 év felettiek


Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai irodavezetője, Dr. Hans Kluge, a csütörtöki  (2020.04.02.) online sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy Európában koronavírus-fertőzésben meghaltak szinte kizárólag a 60 év felettiek közül kerültek ki. azonban arra is rámutatott, hogy nem csak az életkor az egyetlen kockázati tényező.

Vannak százévesek, akik gyógyultan távoztak a kórházból

Európában a koronavírusban meghalt emberek szinte mindegyike több mint 60 éves volt - jelentette be az Egészségügyi Világszervezet nevében Dr. Kluge, az európai iroda vezetője. Egyben ismertette, hogy a legfrissebb statisztikák szerint 30 098 haláleset kapcsolódik a COVID-19-hez az egész kontinensen, főleg Olaszországban, Franciaországban és Spanyolországban. (Európa népessége a 2016-os adatok szerint 741,4 millió fő.)
 


Dr. Hans Kluge


Kluge szerint a halálos áldozatok több mint 80 százaléka szenvedett olyan krónikus betegségekben, mint a szív- és érrendszeri megbetegedések, magas vérnyomás vagy cukorbetegség, majd hozzátette: a halálesetek több mint 95 százaléka a 60 évnél idősebbeknél fordult elő.

A halottak több mint a fele 80 évesnél idősebb. Pozitív tény, hogy vannak olyan beszámolók, amelyek szerint akadtak 100 évesnél idősebb emberek is, akiket a COVID-19-fertőzés miatt vittek a kórházba, és teljesen felgyógyultak a fertőzésből.

Azért a fiatalok se bízzák el magujat, ők sem legyőzhetetlenek

 

Ez vírusról készült fotó névjegyévé vált a koronavírussal kapcsolatos cikkekenek.


"Az a felfogás, miszerint a COVID-19 csak az idősebb embereket érinti, valójában téves" – nyilatkozta egy Koppenhágában megtartott online sajtótájékoztatón. Dr. Kluge.  "A fiatalok sem legyőzhetetlenek."

"A betegség súlyos eseteit néhány tizenévesnél és huszonévesnél is tapasztalták, akik közül többen intenzív kezelést igényelnek, és volt aki sajnos meghalt" – jegyezte meg dr. Hans Kluge, a WHO európai irodavezetője.

(Forrás: Fox News) origo

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol