.

Újabb menekült roham MelillanálIsmét több száz afrikai menekült rohamozta meg kedd reggel Melilla határán felhúzott kerítéseket. Ezt a spanyol és marokkói határőrizeti szervek is próbálták megakadályozni. Spanyol sajtójelentések szerint a menekültek több mint felének sikerült bejutnia spanyol területre, a többieket a marokkói hatóságok feltartóztatták.
Se estanca la entrada de inmigrantes, aunque repunta en Ceuta y Melilla
A mostani rohamnál vagy ötszázan veselkedetek neki a 6 méter magas drótakadálynak, és több mint kétszázan át is másztak rajta. A hatóságok attól tartanak, a menekültrohamnak ezzel még nincs vége, mivel becslések szerint a környező hegyekben úgy 30 ezer jobb sorsot remélő fekete-afrikai várja a megfelelő alkalmat, hogy spanyol területre, ezáltal az EU-ba jusson.
Újabban nagy csapatokba szerveződnek, mert a nagy létszámú csoportokkal nem bírnak a rendészeti szervek. A menekülők talán arra gondolnak, ha a csoport fele jut be, az is 50%-os esély, ami sokkal több mintha egyedül próbálkoznának. Ebben az évben már több mint 1400-an jutottak be melillára és Ceutába.

A Melillába tartó imgránsok rohama oly gyakorivá vált, hogy sokan egy ilyen hír hallatán már fel sem kapják a fejüket.  Az igazi hír az lenne, ha elmaradnának ezek a menetrendszerűen ismétlődő rohamok.

Los operarios reparan la valla donde se ha producido el incidente
A megrongálódott határkerítés javítása

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol