.

A szívbetegség valódi okaA szívproblémákat az étkezéssel lehet megelőzni


Köztudott, hogy a szívbetegségek kialakulásában nagy szerepet játszik a felhalmozódott koleszterin. Ám dr. Papp Lajos szívsebész szerint ezt nem úgy lehet orvosolni, ahogy az orvostudomány eddig gondolta. 
 


Dr. Papp Lajos


„Mi, orvosok a sok képzés, a hatalmas tudás felhalmozása és a hatalom miatt gyakran meglehetősen nagy egóval rendelkezünk, ami megnehezíti, hogy bevalljuk, ha tévedünk. Én most mindenki előtt készséggel elismerem, hogy tévedésben éltem” – idézi a life.hu dr. Papp Lajos szívsebész szavait. 

A szakember eddig azt hitte, hogy a szívbetegségeket a megemelkedett koleszterinszint okozza, amelyeket koleszterincsökkentő gyógyszerekkel lehet orvosolni. „Az elfogadott terápia koleszterincsökkentő gyógyszerek felírása és az előírt diéta, amely szigorúan korlátozza a zsírbevitelt. Az ezektől eltérő javaslatokat eretnekségnek ítélték. Pedig látjuk, ez nem működik! Ezek az ajánlások sem erkölcsileg, sem tudományosan nem védhetők. Néhány évvel ezelőtt kiderült, hogy a szívbetegség valódi oka az érfalak gyulladása. Ha az érfalak nincsenek begyulladva, a koleszterin nem tud felhalmozódni az erekben, nincs szívroham és nincs stroke. Gyulladás nélkül a koleszterin szabadon áramlik a testben, és kiürül. Ez a gyulladás okozza a koleszterin lerakódását” – mondta dr. Papp Lajos.

A koleszterin felhalmozódása megelőzhető
 
Ez a gyulladás pedig a szervezetbe bevitt méreganyagoktól alakul ki. A krónikus gyulladást meg lehet előzni azzal, ha kevesebb egészségtelen élelmiszert viszünk be a szervezetünkbe és kevesebb környezetszennyezésnek tesszük ki magunkat. Ilyen ételek például a fehér cukor, a fehér liszt, a szója, a kukorica és a napraforgó. „Ezek az ételek folyamatosan irritálják a szervezetet, amely képtelen meggyógyulni, a krónikus gyulladás pedig szívbetegséghez vezet” – fogalmazott a szívsebész.
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol