.

Szeptemberi életkép: Playa FuengirolaAz idei nyáron a koronavírus következtében megcsappant a külföldi turisták száma Costa del Sol tengerpartján. Az időjárás azonban nem változott. A Nap szeptemberben is ragyog, a 30 fok körüli hőmérsékletben a tengerpart változatlanul ideális hely a felüdülésre. 
A külföldi turisták helyett a hétvégeken a spanyolok lepik el a vízpartot. Nem volt ez másként  ezen a hétvégén sem. Sokan szerettek volna megmártózni a tengerben, de ezt az erős hullámzás miatt nem lehetett. Ezt a veszélyt a langyos szélben lobogó pros zászló jelezte.
 

A kelet felől érkező hullámok megtörtek a part közelében és nagy erővel ostromolták a fövenyt, A látvány lenyügöző, de a vízbe merészkedni életveszélyes. Egy-egy nagyobb hullám nagyon oda tudja csapni a parthoz a fürdőzőt, és ilyenkor még jó, ha saját erőből ki tud kecmeregni a vízből.
 
<iframe width="720" height="406" src="https://www.youtube.com/embed/o5kDLVsWld0" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Voltak akik úgy gondolták ők legyőzik a hullámok erejét, de a tenger mindig erősebbnek bizonyult. Néhány próbálkozás után belátták, a természet ereje nagyobb az övéknél.

Mikor eljött az ebédidő, megteltek a part menti chiringitók. A legtöbb helyre csak előzetes asztal foglalás után lehetett bejutni. 


Ha végre sikerült elhelyezkedni és megrendelni az ebédet, már csak arra kell várni,hogy kihozzák. Ez általában nem sok idő, de ilyenkor a jó étvággyal falatozó többi ember látványa türelmetlenséggel tölt el és tíz perc is óráknak tűnik. Amikor leteszik elénk a finom falatokat, az étvágy gerjesztő tálak rövid időn belül romhalmazzá alakulnak.


Még ha a fürdés a tengerben el is marad, egy ilyen vasárnap délután mégis elégedetséggel tölt el, hiszen a hullámok, a tenger látványa, az izletes ebéd olyan emléket ad, amire hosszú idő után is kellemes érzésekkel lehet visszagondolni

P.R.
 
 

 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol