.

Szeptemberi életkép: Playa FuengirolaAz idei nyáron a koronavírus következtében megcsappant a külföldi turisták száma Costa del Sol tengerpartján. Az időjárás azonban nem változott. A Nap szeptemberben is ragyog, a 30 fok körüli hőmérsékletben a tengerpart változatlanul ideális hely a felüdülésre. 
A külföldi turisták helyett a hétvégeken a spanyolok lepik el a vízpartot. Nem volt ez másként  ezen a hétvégén sem. Sokan szerettek volna megmártózni a tengerben, de ezt az erős hullámzás miatt nem lehetett. Ezt a veszélyt a langyos szélben lobogó pros zászló jelezte.
 

A kelet felől érkező hullámok megtörtek a part közelében és nagy erővel ostromolták a fövenyt, A látvány lenyügöző, de a vízbe merészkedni életveszélyes. Egy-egy nagyobb hullám nagyon oda tudja csapni a parthoz a fürdőzőt, és ilyenkor még jó, ha saját erőből ki tud kecmeregni a vízből.
 
<iframe width="720" height="406" src="https://www.youtube.com/embed/o5kDLVsWld0" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Voltak akik úgy gondolták ők legyőzik a hullámok erejét, de a tenger mindig erősebbnek bizonyult. Néhány próbálkozás után belátták, a természet ereje nagyobb az övéknél.

Mikor eljött az ebédidő, megteltek a part menti chiringitók. A legtöbb helyre csak előzetes asztal foglalás után lehetett bejutni. 


Ha végre sikerült elhelyezkedni és megrendelni az ebédet, már csak arra kell várni,hogy kihozzák. Ez általában nem sok idő, de ilyenkor a jó étvággyal falatozó többi ember látványa türelmetlenséggel tölt el és tíz perc is óráknak tűnik. Amikor leteszik elénk a finom falatokat, az étvágy gerjesztő tálak rövid időn belül romhalmazzá alakulnak.


Még ha a fürdés a tengerben el is marad, egy ilyen vasárnap délután mégis elégedetséggel tölt el, hiszen a hullámok, a tenger látványa, az izletes ebéd olyan emléket ad, amire hosszú idő után is kellemes érzésekkel lehet visszagondolni

P.R.
 
 

 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china