.

Szeptember 1-vel indul a roncsprémium Oroszországban
Újraindítják a roncsprémium programot Oroszországban annak reményében, hogy az segít fellendíteni a hazai autógyártást.


7000 € támogatás a felső határ egy új kocsira

Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök a kormány csütörtökön tartott ülésén bejelentette, hogy szeptember 1-jétől ismét kedvezményeket biztosítanak a hatévesnél idősebb járművüket új autóra cserélőknek.

A programban minden járműtípus részt vehet, a támogatás összege pedig 40 ezertől 350 ezer rubelig (800-7000 €) terjed. A roncsprémiummal kizárólag Oroszországban gyártott autók vásárolhatóak meg. A kormány azt reméli, hogy a támogatásnak köszönhetően további 170 ezer járművet tudnak értékesíteni.

VAZ-2101 Zsiguli
Régi Lada

Hasonló program működött 2010. január 1. és 2011. december 31. között. Az első évben 11,6 milliárd, a második évben pedig 18,45 milliárd rubelt költöttek erre a célra a szövetségi költségvetésből. Akkor a tízévesnél idősebb autók lecserélését vásárlóként 50 ezer rubellel támogatta az állam.

Csak ne nyugati kocsit vegyenek!

Orosz lapok már korábban is arról írtak: Oroszország kész további importkorlátozásokat bevezetni, egyebek között akár gépjárművekre is, amennyiben az Egyesült Államok és az EU újabb szankciókat léptet életbe ellene.

Az év első felében az Oroszországban eladott személygépkocsik 27 százaléka importból származott, a tehergépkocsik esetében az arány 46, az autóbuszok esetében pedig 13 százalék volt.

Kevesebb autó fogy

Az oroszországi autópiac 2012 óta nagyságát tekintve a második helyen áll Európában Németország után, de az eladások már több mint egy éve csökkenő tendenciát mutatnak. Az utóbbi hónapokban végképp jelentősen visszaestek a személygépkocsi-eladások: júliusban például 23 százalékkal kevesebb autót értékesítettek az egy évvel korábbinál. Szakértők a bizonytalan gazdasági helyzettel és a fogyasztói bizalom hiányával magyarázzák az eladások csökkenését. Az előrejelzések szerint idén 14 százalékkal zsugorodhat az autópiac.


Új Lada

Az Oroszországban jelentős befektetéseket eszközölő nagy autógyártó cégek úgy becsülik, hogy Európában középtávon az orosz piacé lesz az első hely, mindazonáltal rövid távon - a Nyugat és Oroszország közötti feszültségek és a gazdasági nehézségek miatt - nem ilyen jók a kilátások.

 


 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol