.

A Seat 2015-től nem ad több autót Oroszországnak.
Januártól leáll Oroszországban a SEAT értékesítés

 

A Reuters értesülései szerint a VW spanyol divíziója, a Seat 2015 elejétől leállítja a gépjármű értékesítést Oroszországban. A drasztikus lépést a gazdasági visszaeséssel és a rubel gyengülésével indokolják.

Az oroszországi változások legnagyobb vesztese a gépjármű-kereskedelem, és ennek több oka van: a lassuló orosz gazdaság, a Moszkvával szembeni szankciók, az ukrán válság és az olajárak kedvezőtlen alakulása.

A Volkswagen oroszországi szóvivője kedden jelentette be: „A Seat brand 2015. január 1-től megszünteti az újautó-értékesítést az ágazatban történt visszaesés, Oroszország általános gazdasági helyzete és az árfolyam ingadozások miatt.”

Az orosz újautó eladások októberben 10 százalékkal csökkentek tavaly októberhez képest, az év első tíz hónapjában összesen 13 százalékkal. A potenciális vásárlók kivárnak, a bizonytalan gazdasági helyzet miatt nem mernek nagyobb kiadásokat vállalni.

Az Association of European Businesses csoport adatai szerint múlt hónapban a felére, 78 darabra csökkent az Oroszországban eladott Seatok száma, és ezzel folytatódott az idei csökkenő tendencia: 2014-ben idáig 57 százalékos a visszaesés, ami összesen 1324 eladott járművet jelent.

Seat IBX concept - A 2016-ra ígért SUV-ból már nem kapnak az oroszok

A Seat 2013-as éve sem úgy sikerült Oroszországban, mint ahogy 2012-ben prognosztizálta a VW csoport. Az akkori tervek szerint a brandnek 5000 és 20000 közti eladási darabszámot kellett volna produkálnia 2013-ban, ehhez képest összesen 3375 járművet értékesítettek az orosz piacon.

A döntés 21 Seat márkakereskedést érint 17 orosz városban.

autoszektor.hu

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol