.

Környezetváltozás hatásaAz immunológusok szerint a kisebb, természetben történő séta jótékony hatással van az immunrendszerre

 

Kis kimozdulás a megszokott, zűrös környezetből annyira jót tesz az immunrendszernek, hogy az orvosok akár receptre is felírhatnák.

 

A laboratóriumokban egereknek elég stresszes az életük. Kutatók kivácsiak voltak, milyen változások történnek ha áthelyezik őket egy nyugisabb helyre.  Az egerek két hetes pihenést kaptak ajándékba egy kényelmes, nagyketrecben, amely tele volt különféle izgalmas játékokkal. Egyértelműen kiderült, hogy a környezetváltozás kimondottan jót tett fehérvérsejtjeiknek, amely segít abban, hogy a fertőzéseket könnyebben legyőzzék.
 

„Kutatási eredményünk azért felettébb érdekes, mert ezek az egerek semmilyen gyógyszert nem kaptak, pusztán környezetváltozásra került sor az esetükben. Mondhatjuk, hogy egyszerűen vakációzni küldtük őket, és hagytuk, hogy kiélvezzék a kényelmes körülményeket” – mondja a kutatást vezető Fulvio D’Acquisto, a londoni Queen Mary University munkatársa.


A fehérvérsejtek szerepe kulcsfontosságú a reumás ízületi gyulladás és sclerosis multiplex kivédésében, ezért mondhatni egészségügyi szükségszerűség, hogy ezek megfelelő arányban legyenek jelen a szervezetünkben. Ehhez mégegykis séta a természeteben is jelentősen hozzájárul.

A kutatás a Frontiers in Immunology című szaklapban került publikálásra.- írja a nuus

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol