.

Kis lépés az egészség felé: heti egy húsmentes napAngliában ma már minden állami iskolában hetente egyszer növényalapú menüt javasolnak


A Soil Association szervezet arra ösztönzi a politikai döntéshozókat, hogy az egyelőre nem kötelező ajánlást változtassa meg, és vezesse be az állami iskolákban a heti egy húsmentes napot.
 

Zöldségleves
 
Megfogalmazták azt is, hogy bár több oktatási intézményben már bevezették ezt, ám a sajtos pizza például nem a legegészségesebb alternatívája a húsnak. Hangsúlyozzák, hogy a menzáknak támogatást kell biztosítani ahhoz, hogy fantáziadús és egészséges, húsmentes ételeket tudjanak biztosítani.

Jól tudjuk, hogy a gyerekek táplálkozásában számos előnnyel jár, ha több babot, hüvelyeseket és növényi fehérjéket fogyasztanak. Egyre több iskola vezeti be a menzán az egészségesebb, növényi alapú ételeket.

A brit oktatásért felelős minisztérium (DFE) megkezdte az iskolai élelmiszer-szabványok felülvizsgálatát és támogatja a hús- és cukorfogyasztás csökkentését az egészségesebb étrend jegyében.

A húsfogyasztás visszafogásával a környezetvédelmet is segítik, hiszen a nagy állattartó farmok az egyik legnagyobb környezet pusztítók. A nagyobb marhatelepeken ezer tonna számra keletkező trágyával már ma sem tudnak mit kezdeni, az állatok vízigénye sokszor meghaladja a rendelkezésre álló vízkészleteket, és a kérődzés, és emésztés közben keletkező bélgázok üvegházhatása pedig a klímaváltozást elősegítői.


Esznek, kérődznek, és millió tonnányi metánt termelnek
 
Az USA-ban a szarvasmarha-telepekről több millió tonna (!) szén-dioxid és metán kerül a légtérbe, ezzel pedig az állattartó telepek nagyon is jelentős mértékben járulnak hozzá a globális felmelegedéshez.

Heti egy húsmentes nap kis lépés az egészségesebb élet felé, de a semminél ez is több.
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china