.

Kis lépés az egészség felé: heti egy húsmentes napAngliában ma már minden állami iskolában hetente egyszer növényalapú menüt javasolnak


A Soil Association szervezet arra ösztönzi a politikai döntéshozókat, hogy az egyelőre nem kötelező ajánlást változtassa meg, és vezesse be az állami iskolákban a heti egy húsmentes napot.
 

Zöldségleves
 
Megfogalmazták azt is, hogy bár több oktatási intézményben már bevezették ezt, ám a sajtos pizza például nem a legegészségesebb alternatívája a húsnak. Hangsúlyozzák, hogy a menzáknak támogatást kell biztosítani ahhoz, hogy fantáziadús és egészséges, húsmentes ételeket tudjanak biztosítani.

Jól tudjuk, hogy a gyerekek táplálkozásában számos előnnyel jár, ha több babot, hüvelyeseket és növényi fehérjéket fogyasztanak. Egyre több iskola vezeti be a menzán az egészségesebb, növényi alapú ételeket.

A brit oktatásért felelős minisztérium (DFE) megkezdte az iskolai élelmiszer-szabványok felülvizsgálatát és támogatja a hús- és cukorfogyasztás csökkentését az egészségesebb étrend jegyében.

A húsfogyasztás visszafogásával a környezetvédelmet is segítik, hiszen a nagy állattartó farmok az egyik legnagyobb környezet pusztítók. A nagyobb marhatelepeken ezer tonna számra keletkező trágyával már ma sem tudnak mit kezdeni, az állatok vízigénye sokszor meghaladja a rendelkezésre álló vízkészleteket, és a kérődzés, és emésztés közben keletkező bélgázok üvegházhatása pedig a klímaváltozást elősegítői.


Esznek, kérődznek, és millió tonnányi metánt termelnek
 
Az USA-ban a szarvasmarha-telepekről több millió tonna (!) szén-dioxid és metán kerül a légtérbe, ezzel pedig az állattartó telepek nagyon is jelentős mértékben járulnak hozzá a globális felmelegedéshez.

Heti egy húsmentes nap kis lépés az egészségesebb élet felé, de a semminél ez is több.
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol