.

Kailasa templom.A Kailasa templom egyike annak a 34 monostornak és templomnak, amelyet az indiai Aurangabad kozelében lévő Ellorában, magas bazalt sziklafalalban egymás mellett alakítottak ki több mint két kilométeren keresztül.


Ellora három vallás szent helye volt, ahol mai szemmel kivitelezhetetlennek tűnő munkával vájták bele a bazaltba a sokszor többemeletes barlangokat. A leglátványosabbat, a Kailasa templomot ráadásul fentről lefelé haladva.
 

Indiában van ez a csodálatos építmény, aminek az a “trükkje”, hogy a hegyet lefelé vésve készítették!!! Több, mint 1000 éve
 
A 34 barlangszentély különlegessége, hogy három vallás is használta; nem messze egymástól csoportokban elkülönülnek a buddhista, hindu és dzsainista barlangok. Ezek az időszámításunk szerint 600 és 1000 közötti történelmük során legtöbbször párhuzamosan is használatban voltak, ami segítette a vallások közötti elfogadást. A buddhisták 600 és 800 között, a brahmanisták 600 és 900 között, a dzsain hívők pedig 800 és 1000 között voltak jelen Ellorában.

"Ha 400.000 tonna sziklát távolítottak el 18 év alatt, 22.222 tonna szikla el kellett távolítani minden évben. Ez azt jelenti, hogy 60 tonna sziklát távolítottak el minden nap, ami 5 tonna szikla távolítása óránként. Azt hiszem, mindannyian egyetértünk abban, hogy nem lehetséges eltávolítani 5 tonna sziklát óránként. Még az összes úgynevezett fejlett gépekkel sem, amelyek ma vannak.

 


Kailisa templom

 

“Most, felejtsük el, hogy ez milyen különlegesen készült építmény. Lehetséges, hogy az ember legalább elpusztíthassa ezt a templomot? Aurangzeb, egy muzulmán király foglalkoztatott ezer embert, hogy teljesen lerombolja ezt a templomot. 1682-ben elrendelte, hogy a templomot lerombolják, így nem lenne nyoma. Információink szerint 8.000 fő dolgozott 3 évig, és csak nagyon minimális károkat tudtak okozni. Mert eltörhettek, megrongálhattak néhány szobrot itt-ott, de rájöttek, hogy egyszerűen nem lehet teljesen elpusztítani ezt a templomot. Aurangzeb végül feladta ezt a lehetetlen feladat.Az indiai barlangtemplomok néhány szakértője nyíltan beismeri, hogy semmit nem tudnak a templom körüli barlangok eredetéről és építőiről.


Az egyik sziklába vájt barlang
 
Az alábbi képen jól látszik az az emberfeletti teljesítmény, amivel a bazalt szikla fensíkból kivésték a templomot és környezetét. A sziklát 30 méteres mélységig kellett kivájni és a törmeléket úgy elhelyezni, hogy ne zavarja meg a szent helyre látogatók áhitatát
 

Az "elpusztíthatatlan" Kailisa templom
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol