.

Jelek amik azt mutatják, hogy szervezetünk segítséget kérHa ezeket a jeleket tapasztalod, azonnal tölts magadnak egy pohár vizet!

 

 Azzal mindenki tisztában van, hogy az elegendő mennyiségű folyadék bevitele – és itt elsősorban tiszta vízre kell gondolni – létfontosságú az egészség szempontjából. Ennek ellenére sokan elfeledkeznek az vízivásról, mikor éppen nem szomjasak. A nyár közeledtével azonban fokozottan fontos, hogy hidratált maradjon a szervezet, mert a dehidratáltság számos problémának okozója. A leggyakoribb öt jel, ami arra figyelmeztet, hogy szervezetünk azonnali segítséget kér.


A megoldás nagyon egyszerű

 Fáradtság

Indokolatlanul fáradtnak érzed magad, pedig eleget aludtál, és kávéztál is? Ezt a szervezet dehidratáltsága is okozhatja, sőt még az agyfunkcióid is lassulhatnak, ha nem iszol eleget. 

Rosszkedv

Egy nemrég készült kutatás arra mutatott rá, hogy a vízhiány nem csak fizikai, mentális tüneteket is okozhat, például levertséget és rosszkedvet. Ha felpörgetnéd magad, kezdd egy nagy pohár vízzel!

Székrekedés

Egyik napról a másikra gondjaid vannak az emésztéssel? Lehet, hogy azért nem megy a dolog, mert előző nap keveset ittál! Mindig végy magadhoz elég folyadékot, mert ennek hiányában lelassulhat az emésztőrendszer.

Fejfájás

A fejfájás a kiszáradás legtipikusabb tünete. Mielőtt a fájdalomcsillapítóért nyúlnál, kortyolgass el 2-2,5 dl vizet.

Rossz lehelet

A kiszáradt szájban megáll a nyáltermelés, és a nyál felelős a baktériumok elleni harcért is – így, ha nem iszol eleget, elszaporodhatnak és kellemetlen leheletet okozhatnak.

Forrás: Popsugar

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol