.

Halálos mesterséges baktérium, amiről nem beszélnekCynthia, a mesterséges húsevő baktérium, ami mára túlnőtt létrehozásának célján.
 

Napjainkban is tart a vita arról, hogy a SARS-CoV-2 (COVID19) koronavírus pandémiát létrehozó mutációja egy mesterségesen létrehozott, kínai laboratóriumból kiszabadult vírus, vagy sem.
Az utóbbi másfél évben a médiában minden egyéb témát elnyom a koronavírus, amit a 98-99%-os gyógyulási arányávál mindenki olyan halálosnak könyvelhet el amilyennek akar, vagy ahogy a média belé programozta.

Van azonban egy baktérium, aminek halálozási rátája 100%, eredetén nem kell vitatkozni, készítése jól dokumentált és terjedését nem sikerült megállítani, de nem erről szólnak a hírek.

Története: 

2010 tavaszán a Mexikói-öbölben súlyos baleset történt. A British Petrol (BP) által üzemeltetett olajtermelő platformot baleset ért, aminek következtében három hónap alatt 5 millió hordó olaj ömlött a tengerbe.
 

Az égő fúrótorony oltása
 
Ennek eltakarítása hatalmas költségekkel járt volna, amit a fárótorony tulajdonosának kellett volna kifizetni. 
Olcsóbb megoldást kerestek, amit a Nobel-díjas Smith Hamilton által vezetett 20 fős tudós csoportnál találtak meg. Ők hozták létre a természetben korábban soha nem létező Cínthia baktériumot. Ezt a mesterségesen létrehozott bacilust olajtermékekkel táplálták. amik a labortóriumban nagyszerő hatásfokkal falták fel a kőolajat.  
A média nagyszerú eredményről cikkezett, mivel az új életforma kémiai szerek nélkül szüntetheti meg a Mexikói-öböl olajszennyezését.


Olaj szennyezi  a partmenti sávot
 
Nem sokat tátováztak, szabadjára engedték az újonan kreált baktériumot. Eleinte mindenki nagyon elégedett volt, mert csükkent az olajszennyeződés. Aztán különös halálesetekre figyeltek fel az öböl partjainál. Boncoláskor a patológusok értetlenül áltak a széteső kulcsfontosságú belső szervek láttán. 
Nem kellett sokáig keresgélni. Az elpusztított szervekben beazonosították a mesterséges Cynthia baktériumot.


A Cynthia baktérium

Miután a vízben a baktériumok felfalták az a kiömlött olajat, új táplálék után néztek. Először a planktonokat kezdték enni, de mutálódtak és megtámadták a nagyobb élőlényeket is Több százezer hal pusztult el, amelyek belső szervei roncsolódtak.

Kiderült, ezek a vízben lévő baktériumok a legkissebb sérülésen keresztül is be tudnak jutni az élőlények szervezetébe, ahol rohamos gyorsasággal szaporodnak és felfalják a számukra ehető szerveket. 

Az öböl menti országok lakosságát meg kellett nyugtatni, hogy nem is olyan veszélyes ez a baktérium, ezért az USA akkori elnöke Barac Obama megmártózott a tengerben. 


Barac Obama és felesége 

A Cínthia már 2011-ben kijutott a Maxikói-öbölből. Egyenlőre nem tudni merre jár, legalábbis erről nincsenek hírek, de gyanus esetek jelentek meg. Arra a következtetésre jutottak, hogy a "Cynthia" baktérium felelós madarak és halak tömeges halálozásáért  Arkansasban és Észak-Louisiana-ban. A vizsgálatok kimutatták az elhullott állatoknak sérült  belső szerveik vannak. 

Az emberekre azért veszélyes, mert a lagkissebb sérülés is kitárja a kaput a baktérium előtt. 

Ami már kiderült a Cynthiáról

  • A Bacillus önmagában reprodukálódik és gyorsan képes szaporodni.
  • Nem lehet megsemmisíteni (az antibiotikumok nem hatnak a mesterséges DNS-re).
  • A baktérium "nagy távolságra" (például csapadék formájában) utazhat.

A  Cynthia kiszabadult a palackból. Nagy kérdés, sikerül e visszaszorítani, vagy valamlyen módszert kifejleszteni ellene még mielőtt világméretekben elterjedne. 


https://hu.sodiummedia.com/4039636-artificial-bacterium-quotcynthiaquot-photo

 

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol