.

Ha lemegy a nap, a két testvér lebénulSenki sem tudja, mi okozhatja a furcsa, és rémisztő rendellenességet.


Nappal a 13 éves Shoaib Ahmed, és 9 éves testvére, Abdul Rasheed ugyanolyan, mint az összes többi gyerek, tehát futkároznak, játszanak a barátaikkal, nevetgélnek, és ilyen-olyan csínytevéseket művelnek, mint minden gyerkőc az ő korukban.
Ám ha lemegy a nap, a két testvér lebénul, és nem tudnak sem mozogni, sem beszélni egészen addig, míg a nap újra fel nem kel, az orvosok pedig tanácstalanul állnak a jelenség előtt.

A testvéreket emiatt már úgy is emlegetik, hogy a “szoláris fiúk”, és az idei év eleje óta egy iszlamabadi (Pakisztán) kórház megfigyelése alatt állnak, ahol ingyenesen végzik rajtuk a vizsgálatokat, melyek száma mostanra meghaladta a háromszázat.

Orvosaink folyamatosan végzik a vizsgálatokat annak érdekében, hogy megtudjuk, napközben miért aktívak, és ha lemegy a nap, miért nem tudnak, sem beszélni, sem mozogni, de még enni sem. Kihívásként tekintünk erre az esetre

– mondta Javed Akram orvosprofesszor, a Pakisztáni Orvostudományi Egyetem professzora az Associated Press kérdésére. A fiúk apja szerint első körben a doktorok azt gondolták, hogy talán valamiért a Nap energiájával kapcsolatos az aktivitás, de ez elég bizarr elméletnek bizonyult, és hamar meg is dőlt, hiszen a srácok sötét szobákban is könnyedén mozogtak.

 
<iframe width="642" height="361" src="https://www.youtube.com/embed/wNvLuORoYV8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Az is hamar kiderült, hogy az átmeneti bénulásban nem játszik szerepet idegkárosodás, vagy alvási paralízis, és az igen egyedi jelenség inkább a genetikával van összefüggésben mivel a testvérek szülei első unokatestvérek, ami egyébként nem szokatlan gyakorlat Pakisztánban. Ám az orvosok nem tudják, hogy pontosan mely génekről okozhatnak ennyire súlyos, és soha nem látott hatást a fiúk viselkedésében. Korábban egyébként két másik testvér meg is halt a családban, hasonló okok miatt, ugyanakkor van egy lánytestvérük is, akit viszont nem érint a probléma.

Az orvosok mostanra oda jutottak, hogy levegő és talajmintát gyűjtenek a fiúk falujában, és a tesók vérmintáival együtt elemzésre küldik ezeket a tengerentúlra. Úgy tűnik azonban, hogy gyógyszerek segítségével a srácok normális életet élhetnek, és talán idővel az is kiderül, mi okozza ezt a nagyon furcsa betegséget.

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china