.

A fuengirolai állatkertben meghalt Asmara, a 19 éves szumátrai tigrisFuengirola egyik híressége az állatkert. Ez egy teljesen más világ a város közepén, ahol az ott élő állatok őshonos környezetben érezhetik magukat.Így érezhette magát Asmara, a szumátrai tigris is, aki 2001 óta élt a Bioparcban.

 
Ez alatt az idő alatt  társat is kapott. Élete nagy részében Rokano, egy másik szumátrai tigris volt a társa, akit teljesen elfogadott.
 
 

Tizenöt éves koráig tökéletes egészségi állaptban volt, de 2014-ben veseelégtelenséget diagnosztizáltak nála. Ezt a problémát azóta folyamatosan figyelték és kezelték, de április közepén állapota hirtelen súlyossá vált, és április 18-án éjjel, 19 éves korában elhunyt.
A szumátrai tigrisek őshazájukban, 15-17 évet érnek meg, míg fogságban a jó körülményeknek köszönhetően ennél 2-3 évvel többet.

Asmarát gondozó állatorvos, Jesús Recuero szerint: „ Asmara megmutatta nekünk, hogy milyen a tigris karakter : szilárd és magabiztos tigris társai között, ugyanakkor nyugodt és magabiztos a szokásos gondozóinak jelenlétében. Azonban idegesen, és hevesen reagáll, ha egy ismeretlen személy lép területére."
 

Asmara 2017-ben.
 
 
 

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/37YgC_Ym_PI" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol