.

A Finn gazdasági miniszter nem tartja alkalmasnak az időpontot a NATO csatlakozásraFinnország nem akar a NATO-hoz csatlakozni


A finn Ykkösaamu televíziós műsorban nyilatkozó Antti Rinne finn gazdasági miniszter szerint most nem megfelelő az idő a NATO-hoz való csatlakozásra.

"Véleményem szerint Finnországnak nem kell belépnie a NATO-ba. Egy ilyen csatlakozás megnöveli a kül és belpolitikai biztonsági kockázatokat." - nyilatkozta az interjúban, majd hozzátette - "Finnország a globális politikai változások mérlegelésével, mint független ország, el tudja dönteni mi a számára kedvező lépés".

Antti Rinne


Ugyanakkor fontosnak tartja a NATO-val és a skandináv országokkal való jó kapcsolat fenntartását, melyben Svédország kiemelt helyet foglal el. Oroszországra, mint jelentős gazdasági partnerre tekint, melynek esetleges gazdasági problémái kihatnak Finnországra is.

A hét elején Erkki Tuomioja finn külügyminiszter aggodalmát fejezte ki a a NATO térségbeli erődemonstrációja miatt, mely meglátása szerint fölösleges feszültséget kelt a balti térségben. Példaként Litvániát említette, ahol a NATO a városokban látványos felfonulásokat tart.

Amerikai péncélosok Litvániában
A Helsingin Sanomat finn újság szerint  a lakosság 54 százaléka akkor is ellenzi a NATO csatlakozást, ha Svédország csatlakozik. Amennyiben a finn csatlakozás kérdése előtérbe kerül, 72 százalék tartja szükségesnek erről népszavazás tartását.

Forrás:  http://sputniknews.com/europe/20150322/1019844251.html
 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol