.

Egészségtelen étkezés miatt többen halnak meg mint koronavírustólÖtből egy korai halált meg lehetne előzni azzal, ha az emberek egészségesebben étkeznének. 

 

Ez a tál nem az egészséget szolgálja
 
A Lancet orvosi folyóiratban cikkező kutatók világszerte 195 országból gyűjtöttek adatokat, így jutottak az erre a következtetésre . Kutatásukban a 25 évesnél idősebbek étkezési szokásait vizsgálták.
Arra voltak kíváncsiak, hosszú távon milyen következményekkel számolhatnak a rostokban, gyümölcsökben és zöldségekben, halakban és omega-3 zsírsavban szegény, vagy éppen a vörös húsokban, feldolgozott élelmiszerekben, szénhidrátokban, sóban gazdag diétával élők.
 
Számításaik szerint 2017-ben (pandémia mentes időszakban) 11 millió ember halálát okozta a helytelen táplálkozás és ugyanebből az okból 255 millióan szorultak rendszeres orvosi ellátásra valamilyen krónikus betegségük miatt. A koronavírus valamivel több mint egy éve alatt ehhez képest "csupán" 3,1 millió halált okozott. Ez az egészségtelen táplálkozás miatt elhunytak kevesebb mint egyharmada.

Tény, hogy a koronavírustól gyorsabban meg lehet halni, mint az egészségtelen táplálkozástól, de ha az évek során az  egészséges táplálkozás is akkora propagandát kapott volna mint ma a védőoltások, akkor sokkal kevesebb krónikus beteg, ezáltal sokkal kevesebb covid halál lenne.


Ezekből eszünk keveset
 

Az átfogó kutatás egyik legmeglepőbb adata egyébként az, hogy 

a legnagyobb problémát nem a sóban és cukorban gazdag úgynevezett kényelmi és gyorsételek okozzák, hanem a magvakban, növényekben és gyümölcsökben szegény étrend. 

A tanulmány szerint – mondták a kutatók a Guardiannek – a népegészségügyi döntéshozóknak nem a cukor-, a só- és a zsírtartalom visszaszorítására kellene koncentrálniuk, hanem arra kellene buzdítaniuk az embereket, hogy minél több egészséges ételt egyenek. Még akkor is, ha azokat nem az előbbiek helyett, hanem azok mellé fogyasztják. - írja a qubit

A krónikus betegségek legfőbb oka az elhízás, ami ráadásul paradox módon igen gyakran tápanyaghiánnyal is párosul. A WHO 2017-es jelentése kiemeli, hogy Magyarország a 

világon a negyedik legelhízottabb ország.  

 

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china