.

Csak a saját vörösborát itta, 107 évig éltEgy galíciai szőlősgazda volt az élő példa arra, hogy a világ négy őselemét, a Földet, a Tűzet, a Vizet és a Levegőt akár a Borral is ki lehetne egészíteni. A 107 évet megért borász vitalitása a spanyol médiában nagy visszhangot kapott az utóbbi napokban.

A Vigóban januárban elhunyt Antonio Docampo García a saját borának köszönhette vitalitását. Ebből a kiváló nedűből, amely az egyik legnevesebb spanyol borvidéken, Ribeirón található ribadaviai szőlőbirtokának hozadéka, naponta három litert fogyasztott – másfelet ebéd és másfelet vacsora után –, viszont vizet sohasem ivott. Ráadásul sosem feledkezett meg róla, hogy a reggelijéhez egy kupica pálinkát leküldjön a torkán. Antonio Docampo már elmúlt százéves, amikor először orvost hívtak hozzá, a tüdőgyulladására szedett antibiotikum volt a legelső gyógyszer az életében.


Antonio Docampo García
 

A Bodegas Docampo borászat és borkereskedés többgenerációs családi örökségét ma továbbvivő unokaöcs, Jerónimo Docampo visszaemlékező nyilatkozatát a La Voz de Galiciából idézi a Vinetur internetes borászati szaklap. Az ő elmondása szerint, amikor nagybátyjának az évi borhozama 60 ezer liter volt, akkor abból a saját fogyasztására kevésnek bizonyult a háromezer liter. (Ma a Bodegas Docamopo pincészete 600 ezer literes kapacitással rendelkezik – a szerk.).


Régen és ma

A borászlegendáról és az általa elfogyasztott sokhektónyi vörösborról lényeges tudni azt is, hogy a saját ribadaviai vörösbora természetes natúr bor volt, nélkülözött bármiféle tartósítószert, szulfitot vagy egyéb kémiai adalékanyagot.

A fia, Manuel Docampo López szerint édesapja sokszor emlegette, ő a legjobb példája annak a tudományos felfedezésnek, hogy a vörösbor meghosszabbítja az életet, nem véletlenül hivatkozik egészségőrző hatására olyan gyakran az orvostudomány.

„Ketten kétszáz liter bort is megittunk havonta, de egy korty vizet sem” – fűzte hozzá minden túlzás nélkül Manuel Docampo. Azt is elárulta az újságíróknak, édesapjának a jó egészsége mellett jó humora volt, ezért gyakran így kért tőle bort: „Önts nekem még egy pohárral, hogy horkolni tudjak miután meghalok!” - írja a hvg.hu

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china