.

Belénk sulykolt tévhitekA fogyasztói társadalmat a reklámok irányítják. Minden reklám amit sokszor látunk vágyat ébreszt valamilyen termék vagy életmód iránt és a legtöbbször hamis hitbe ringat minket.

A reklámokban a gyártók saját terméküket, saját eszméiket akarják a társadalomra rátukmálni, függetlenül annak hasznosságától, vagy egészségügyi hatásától. Bátran ki lehet jelenteni, a reklámok mögött a mindig önös érdekek állnak.

Nincs ez másként a tej és húsiparban sem.

Mindkét gazdasági nagyhatalomnak van annyi bevétele, hogy bőven futja belőle termékeik reklámozására. A tej reklámok azt állítják, hogy a tej nélkülözhetetlen az az egészséghez, míg a húsipar inkább a készítmények és az ízek sokféleségét kínálja.
 

A társadalom agymosása már az iskolában kezdődik
 
Valójában a tej és a húsipar felel a nyugati társadalmak egyre romló egészségi állapotáért.  Mindkét iparág termékei mára a mindennapi étkezés alapjait képezik, és az emberek el sem tudják képzelni nélkülük életüket. Mindkét iparág készítményeinek fontosságát olyan szakvéleményekkel támasztja alá, ami csak a termékek csekély számú pozitív hatását ismerteti. Az egészségre káros hatásokról nem esek szó. 

A tejről:
Egyre több tanulmány állítja, nem embernek való. Az annyira hasznosnak és egészségesnek kikiáltott tej a feldolgozás után csupán 5% hasznos tápanyagot tartalmaz, a maradék 95% ikább káros, mint semleges.
A húsról:
A feldolgozott húshoz általában tartósítószereket, nitrátokat, rengeteg sót és egyéb anyagokat adnak hozzá. A probléma az, hogy jelenleg nem tudjuk pontosan, hogy ezek közül melyiknek milyen a hatása az egészségünkre hosszú távon. Szakértők szerint minden 40 grammnyi feldolgozott hús, amit megeszünk, körülbelül egy órával rövidíti meg az életünket.
A vörös hússal kapcsolatban eltérőek az álláspontok. Az amerikai kutatások szerint ezek valóban károsak az egészségre, míg az európai vizsgálatok ennek épp az ellenkezőjét állítják.

Ami viszont tény, hogy társadalmunk egészségi állapota, finoman szólva, gyenge. A nyugdíjas korba érő 65 év felettiek 61%-a küzd valamilyen egészségügyi problémával, amiért leginkább az évtizedeken keresztül átívelő egészségtelen táplálkozás okolható.  A jelenlegi táplálkozási szokások meghonosodásában alapvető szerepe van a tej és a húsiparnak.

Annak az állításnak, hogy a tejben és a húsban lévő tápanyagok nélkülözhetetlenek az egészséges élethez, élő cáfolata a testépítő Nimai Delgado, aki soha életében nem evett húst, és a tejtermékeket is teljes mértékben elhagyta.
 

Önmagában csak a vegán életmód nem ad ilyen alakot, ezért rettenetesen meg kell dolgozni. A növényekben lévő ásványi anyagok, fehérjék, mindenféle pótszer nélkül biztosították számára azt a tápanyag forrást, amivel teljesítménye kimagaslik a testépítők körében.
 
<iframe width="641" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/A7DSxvrTgBI" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>
P.R.

 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol